Explozie la uzina de armament Băbeni: patru persoane decedate și patru rănite. Compania-mamă este un furnizor important al Centralei nucleare de la Cernavodă.

Potrivit ISU Vâlcea, din primele informaţii reiese că sunt patru persoane decedate, trei bărbaţi şi o femeie. Alte trei persoane, conştiente, sunt preluate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi transportate la UPU Vâlcea, conform g4media.ro.

O mină antipersonal a explodat, joi, la uzina de armament Băbeni, județul Vâlcea, trei persoane fiind decedate și două rănite, potrivit informațiilor G4Media.ro. Accidentul ar fi avut loc în timpul operațiunii de asanare a muniției.

Uzina Băbeni este din 2014 parte a grupului de firme private ENERGOTECH, potrivit site-ului companiei. Grupul de firme Energotech, care face afaceri atât cu armata, cât și cu companii strategice precum Nuclearelectrica, este controlat de Mihai Cojocaru și Cristian Cojocaru.

Uzina Mecanică Băbeni (jud. Vâlcea) a fost înființată în 1983 și este concentrată pe producția de tehnologie militară. Uzina Băbeni este o companie certificata ca furnizor pentru Ministerul Apararii din Romania si pentru NATO.

În uzină se produce, dar se și neutralizează muniție și armament.

În anul 2019 a avut loc o explozie la uzina de la Băbeni în urma căreia un muncitor în vârstă de 22 de ani a murit.

Recomandările redacției