canadaAutoritățile canadiene investighează o posibilă cădere a unui meteorit, după ce mai mulți locuitori din apropierea orașelor Ottawa și Montreal, dar și din nordul Statelor Unite, au semnalat miercuri seara o explozie puternică urmată de o lumină intensă pe cer în jurul orei locale 20:00 (00:00 GMT), transmite agenția EFE.

Mass media canadiană relatează că astronomii au început să caute dovezi că explozia a fost provocată de un meteorit care a intrat în atmosfera terestră. Poliția din Quebec a anunțat că a primit numeroase apeluri telefonice după explozie, dar nu s-a constatat deocamdată existența unor pagube materiale.

După căderea unui meteorit în regiunea Celiabinsk din Rusia, ce a provocat pe 15 februarie o explozie în urma căreia circa 1.600 de persoane au fost rănite, majoritatea de cioburile ferestrelor sparte, Agenția Spațială Americană (NASA) a publicat la începutul lunii decembrie un studiu în care semnalează că riscul căderii unor meteoriți pe Terra este de cinci ori mai mare decât s-a estimat anterior.AGERPRES/

Recomandările redacției