Explozie puternică și incendiu violent la Năvodari

0
509

O explozie puternică s-a produs astăzi în jurul orei 12:20, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Se pare că explozia s-ar fi produs la una dintre instalații. Ministrul de Interne, Lucian Bode și șeful DSU, Raed Arafat, au plecat spre locul exploziei, conform Digi24.

 ISU Constanța precizează că  în localitatea Năvodari s-a produs o explozie urmată de incendiu pe platforma Combinatului Petrochimic Midia-Năvodari.

Potrivit reprezentanților Rafinăriei Petromidia, în cursul acestei zile a avut loc un incident pe platforma Rafinăriei Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol – motorină.  Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță.

La această ora echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului iar specialiștii intervin pentru oprirea unor robineți care să sisteze alimentarea cu combustibil.

Se pare că mai multe  persoane au fost rănite, unele  dintre ele având arsuri pe o suprafață mare.  Oamenii au primit mesaj RO-Alert. Trei dintre răniți sunt  cu arsuri pe 45% din corp, unul cu traumatism lombar și încă unul cu arsuri la față. Un alt rănit prezintă un traumatism la picior iar un altul cu arsuri minore, conform Digi 24.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.