În prezenţa oficialităţilor locale, Crucea Roşie Arad a deschis oficial expoziţia itinerantă „145 de ani de activitate umanitară”.
Amplasată pe platoul din faţa Palatului Administrativ, expoziţia reuneşte 40 de ilustrate care rememorează istoria Crucii Roşii Române, purtându-i pe vizitatori pe urmele eroilor curajului şi ai solidarităţii.
Fotografiile expuse au fost selecţionate de istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie din Braşov.
Crucea Roşie Română a luat fiinţă în anul 1876, fiind organizaţia cu cea mai îndelungată activitate umanitară desfăşurată. De 145 de ani, voluntarii Crucii Roşii depun eforturi continue pentru a schimba cursul vieţii unor oameni greu încercaţi de soartă. Nu e o misiune uşoară, e nevoie de altruism, dedicare şi empatie la suferinţa oamenilor. Dar tocmai acesta e spiritul Crucii Roşii.
Arădenii sunt invitaţi să îl descopere în expoziţia aniversară „145 de ani de activitate umanitară” care va rămâne în faţa Primăriei până pe 29 octombrie 2021.
După Arad, expoziţia itinerantă a Crucii Roşii va poposi, până la sfârşitul anului, la Sibiu, Timişoara, Alba Iulia şi Reşiţa.

Recomandările redacției