expoz porumbei 1 expoz porumbei 2În perioada 06-08.12.2013 la Sala de Sport a Oraşului Lipova a avut loc cel mai important eveniment columbofil din ultimii 15 ani din judeţul Arad.
Expoziţia columbofilă s-a desfăşurat pe două fronturi, după cum ur­mea­ză: 1) Expoziţia Asociaţiei Crescă­torilor de Porumbei, Păsări de Curte şi Animale de Blană din Oraşul Lipova, în cadrul căreia au fost expuse un număr de aproximativ 300 exemplare aparţinând diferitelor rase de porumbei, găini şi prepeliţe. În cadrul acestei expoziţii au mai participat şi Asociaţia Crescătorilor de Porumbei şi Găini din Oraşul Siklos (Ungaria), precum şi Asociaţia „Porumbelul 1929” Lugoj și 2) Expoziţia Na­ţio­nală a Clubului Specializat al Cres­cătorilor de Porumbei „King Club România” în cadrul căreia au fost expuşi un număr de 266 de porumbei din rasa King ai crescătorilor din România şi Ungaria.
Arbitrul expoziţiei a fost Janko Gabor din Ungaria, arbitru internaţional, care la finalul expoziţiei a declarat: „Sunt plăcut impresionat de valoarea porumbeilor din România, iar la Lipova am fost primit cu foarte multă căldură din partea organizatorilor. M-am simţit foarte bine la Lipova şi sper ca într-o bună zi să revin. Felicit pe această cale conducerea Pri­măriei Oraşului Lipova care susţine activitatea Asociaţiei Crescătorilor de Porumbei din Lipova”. Numărul total de exponate a fost de aproximativ 600 exemplare.

Recomandările redacției