Lipova

Porumbel din expoziție

Asociația crescătorilor de porumbei, păsări de curte și animale de blană din Orașul Lipova a organizat la sfârșitul săptămânii trecute în perioada 14-16 noiembrie în sala de sport din orașul Lipova, o expoziție de porumbei, găini si rate de ornament.

Expoziția este la a 6-a ediție iar de 4 ani Asociația din Orașul Lipova colaborează cu o asociație din Ungaria, din orașul Siklos. La această ediție au participat peste 30 de crescători de păsări de curte„dintre care 6 au fost din Ungaria. La expoziție au fost expuși 300 de porumbei, 75 de găini si 28 de rate de ornament. La porumbei au fost peste 20 de câștigători din fiecare categorie.

Asociația din Lipova organizează această expoziție in fiecare an împreună cu ceilalți crescatori din Ungaria, iar la rândul lor in fiecare an ei participă la expoziția organizată în Ungaria la Siklos.

Pentru organizarea acestei expoziții Asociația crescătorilor de porumbei, păsări de curte și animale de blană din Orașul Lipova, a fost ajutată de Administrația Locală pentru organizarea acestui eveniment cu bani și cu locația ca în fiecare an de astfel.

 

Emilian Ciorogariu

 

Recomandările redacției