O expoziție interactivă de știință adresată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani va fi găzduită de muzeul arădean în perioada 6-29 octombrie 2018. Expoziția, denumită „Laborator 2.0”, se află la cea de-a doua ediție și este organizată în orașul nostru de Expo Laborator Arad, în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad. „Mulțumită reacțiilor și a aprecierilor celor peste 100.000 de vizitatori care au participat la aceasta expozitie organizată la București, Cluj, Timișoara și Iași. aducem și în Arad, pentru a doua oară, această experiență destinată în special elevilor claselor primare. Prin aceasta dorim sa le oferim posibilitatea de a interacționă în mod practic cu legi, fenomene și concepte din biologie și fizică”, transmit organizatorii de la Expo Laborator Arad.

„Laborator 2.0” este construit în jurul lumii pline de curiozitate, mister și fascinație a simțurilor. Se va concentra pe principalele cinci simțuri „clasice”, identificate de Aristotel de acum peste două milenii: văz, auz, miros, gust, pipăit. După descrierea, explicarea și ilustrarea interactivă a celor cinci simțuri, se va porni în explicarea fenomenelor legate de mediul înconjurător, etapă în care vor fi prezentate exponate din domeniile fizicii, opticii și acusticii.

Un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute, astfel încât tururile vor fi lua startul din oră în oră, în intervalul 8:00-13:00 (sau alte ore, dacă este cazul), de luni până vineri. Pentru grupurile de elevi, este necesară o programare prealabilă la numărul de telefon 0760 241 115.

Prețul unui bilet este de 12 RON, cu precizarea că adulții însoțitori vor avea acces gratuit. Mai mult, Complexul Muzeal Arad va acorda, la cerere, adeverințe de participare pentru cadrele didactice.

Recomandările redacției