Expoziții educaționale și de fotografie, sub organizarea Complexului Muzeal

0
426

Expoziții, proiecte educaționale și alte acțiuni sunt pe lista de evenimente ale Complexului Muzeal, pentru luna aprilie.

Astfel, din 11 aprilie, la Palatul Cultural va putea fi văzută expoziția „Minunile Stupului“, expoziție din cadrul unui proiect educațional. Vernisajul va avea loc, în sala Științele Naturii, chiar pe 11 aprilie, de la ora 15.00, iar proiectul se va încheia pe 30 iunie.

Coordonatorul proiectului expozițional și educațional este dr. Camelia Patko (Complexul Muzeal Arad).

„Această expoziție poate fi vizitată în perioada 11 aprilie – 30 iunie 2019 și reunește date despre anatomia albinei, desfășurarea activității în stupină, dușmanii albinei, produse ale stupului dar și tehnici vechi de prindere a albinelor sălbatice, de obținere a mierii și a cerii. Exponatele aparțin apicultorilor din jud. Arad și Timiș iar unele dintre ele au o vechime de aproximativ 100 de ani. Cele din judetul Timiș fac parte din colecția domnului Bobescu Ioan, un renumit apicultor din localitatea Șuștra, care deține pe propietatea sa un muzeu apicol. Tot cu această ocazie puteți admira următoarele lucrări: Albina, Stupul cu faguri, Butoiul cu miere, care se pliază pe tematica expoziției, realizate de elevii clasei a X-a B – Băbău Amalia, Armașu Alina, Chelmăgan Carmen, Ciba Alexandra, Costin Carina, Drifin Sergiu, Flonta Andrei, Ghergan Alisia, Gheorghe Alexandra, Ignat Claudia, Herman Izabela, Jurca Iulia, Maur Roxana, Mogoșan Bianca, Oancea Natalia, Pușcov Alexandra, Suiugan Paula, Sînzianu Simona – de la Colegiul de arte «Sabin Drăgoi» Arad coordonați de doamnele profesoare Bianca Hociung și Farcaș Corina”, a spus Dr. Camelia Patko, muzeograf  (Complexul Muzeal Arad).

La intrarea în Palatul Cultural (în Parcul Copiilor) arădeni vor găsi produse apicole obținute de stuparii arădeni în stupinele proprii.

De asemenea, între 15 și 21 aprilie va putea fi admirată o expoziție de fotografie – „A 77-a expoziție personală de fotografii ȚAC-PAC”, a artistului fotograf Virgil Jireghie (Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” Arad). Vernisajul este programat pentru luni, 15 aprilie, la sala Clio, de la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.