Pentru a putea asigura condiţii optime de studiu elevilor nădlăcani şi totodată pentru a se reduce numărul chiriilor plătite pentru unele localuri (retrocedate) ce găzduiesc şcoli, administraţia nădlăcană a făcut o serie de demersuri pentru mărirea substanţială a spaţiilor proprii de şcolarizare. În această tendinţă se înscrie şi demersul prin care s-a reuşit semnarea unui contract de acest gen promovat de instituția locală şi sprijinit de guvern.
Astfel, vinerea trecută, primarul orașului Nădlac – Vasile Ciceac s-a întâlnit la București cu vicepriministrul şi totodată ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Liviu Dragnea tocmai în acest scop. Întâlnirea s-a derulat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice unde s-a semnat contractul pentru proiectul fi­nan­țat din fondurile Uniunii Europene, obținut în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013 (POR).
Prin acest proiect s-a obținut o fi­nan­țare în valoare totală de 4.482.189,11 RON.
„Ne bucurăm că am reuşit finalizarea acestui demers important care va aduce în Nădlac banii europeni necesari pentru mărirea şi schimbarea la faţă a cunoscutei şcoli din oraşul nostru. Pot să adaug că mai avem şi alte proiecte de acest gen în pregătire prin care vom atrage şi alte fonduri europene ce vor continua moder­- nizarea unor obiective locale“ ne spu­nea primarul Vasile Ciceac.

Recomandările redacției