Extinderea Urgențelor de la Spitalul Județean, estimată la 9,3 milioane de lei

0
430

Extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Arad va costa 9,3 milioane de lei. Investiția este necesară pentru că zilnic aproximativ 300 de arădeni ajung la Urgențele Spitalului Județean cu diferite afecțiuni, deci este nevoie de spațiu suplimentar.

Consilierii județeni au aprobat ajustarea valorii proiectului „Extinderea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Etapa a II-a”, un proiect finanțat din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 9,3 milioane lei.

Constinuăm să investim în Spitalul Județean, după ce anul trecut am dus, din fonduri europene, peste 10 milioane de euro pentru Spitalul Județean (într-unul dintre proiecte am fost parteneri și cu Primăria Arad). Suntem la faza finisajelor la noul Spital de Psihiatrie, avem în lucru documentațiile tehnice la Spitalul de Boli Infecțioase, la Complexul Matern-Pediatrie, lucrăm intens la Spitalul de Oncologie. În paralel, continuăm achiziția de aparatură, luăm un angiograf și un computer tomograf”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Unitatea de Primiri Urgenţe se va extinde prin construirea unui corp de clădire în continuarea clădirii existente în suprafaţă construită desfăşurată de 501 mp, din care 378 mp reprezintă suprafaţa parterului, iar 123 mp suprafaţa demisolului. În cadrul proiectului se vor achiziţiona inclusiv un aparat de radiologie, un computer tomograf şi un ecograf cu aplicaţii cardio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.