Fă-ți fațada și Primăria te premiază

0
682

Consilierii Locali Municipali au fost convocați ieri, 13.12.18, la o ședință publică extraordinară. Ordinea de zi ne-a făcut să ridicăm din sprâncene puțin, având nu mai puțin de 229 de puncte. Cu toate că noi ne-am echipat cu mâncare și apă cât pentru câteva ore, ședința a decurs la o viteză fulger.
Distincții pentru cei „harnici”
Subiectul de bază a fost cel al supraimpozitării. Înainte de începerea votării articolelor, au fost invitați 12 arădeni care și-au reparat fațadele. Nu numai atât, dar s-au înmânat și distincții pentru acest lucru. Sincer, nu i-am văzut rostul unei astfel de ceremonii, care dădea puțin în comedie. Adică ești premiat pentru că îți repari casa, așa ceva mai rar. Dacă e până acolo, ar trebui ca toată lumea să primească astfel de atenții, și nu doar o mână de oameni. Poate că primăria s-a gândit că pot să stimuleze astfel cetățenii să își aranjeze și ei imobilele, dacă nu pentru comfortul și bunul simț propriu, măcar pentru o bucată de hârtie oficială.
Peste 200 de clădiri vor fi supraimpozitate
Impozitul la peste 200 de imobile din municipiu va creşte de la 1 ianuarie 2019 cu până la 500%. Cu 18 voturi „pentru” şi numai o singură abţinere din partea consilierului independent Marin Lupaş, toate proiectele de hotarâre care vizau aplicarea „taxei pe paragină” în cazul imobilelor degradate din zona protejată a municipiului au fost aprobate.
206 clădiri din zona protejată a municipiului sunt în diverse faze de degra­dare şi vor intra la supraimpozitare. În cazul a 70 dintre ele impozitul va fi majorat cu 100%, pentru 59 de clădiri se va plăti un impozit majorat cu 200%, pentru 33 de clădiri cu 300%, pentru 27 de clădiri cu 400% și pentru 17 clădiri aflate în stadiu avansat de degradare, impozitul va creşte cu 500%. Un exemplu în acest sens este Teatrul Vechi, o clădire-simbol din oraş, în cazul căreia impozitul va fi majorat de la 3.209 lei, la 19.254 lei.
Restul subiectelor nu au avut nici un fel de problemă să fie aprobate, toate ob­ținând votul consilierilor. Cu toate că aceasta se anunțase a fi ultima ședință CLM pentru anul acesta, la sfârșit a fost anunțată încă una, aceea fiind cea în care se vor rosti Sărbători fericite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.