vascutRemus Văscuţ, tânărul de 21 de ani cercetat pentru acte de terorism, după ce a fost prins în timp ce încerca să vândă două bombe artizanale unor lucrători SRI sub acoperire, vrea în libertate. Şi, nu oricum, ci invocând…nebunia.
Avocata acestuia a depus la dosar un act prin care cere ca Remus Văscuţ să fi expertizat psihic, pentru a se stabili cu exactitate dacă are discernământ.
Reamintim că tânărul din din Ghioroc a fost arestat în luna decembrie, în timp ce încerca să vândă două bombe unui lucrător SRI sub acoperire. Se pare că el le-ar fi spus prietenilor că, în schimbul dispozitivelor explozive, îşi doreşte un pistol. De remarcat că pe uşa casei în care locuieşte individul au fost des­coperite semne specifice neonaziştilor, o zvastică şi cifrele  „14/88”, care reprezintă un semn de recunoaştere al celor care fac parte din astfel de grupări.
„Suspectul era monitorizat de către ofiţeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Arad din cursul lunii august. La percheziţie au fost descoperite două dispozitive artizanale care aveau posibilităţi de explozie. Aceste dispozitive au fost ridicate de lucrătorii SRI, pentru dezamorsare”, declara comisarul-şef Cosmin Popovici.
Conform unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Timişoara, procurorii au fost sesizaţi de către Serviciul Român de Informaţii cu privire la faptul că tânărul din Ghioroc, „are preocupări pe linia confecţionării unor dispozitive explozive improvizate care ar putea pune în pericol sănătatea oamenilor ori a mediului înconjurător”.
(D.D.)

Recomandările redacției