Facebook primește ultimatum de la UE. „Răbdarea a ajuns la final”

0
812

Avertisment de la Uniunea Europeană pentru Facebook. Reţeaua socială este somată, ca până la sfârşitul anului, să ia toate măsurile pentru a respecte legea comunitară în privinţa protecţiei datelor, în caz contrar riscă sancţiuni. Ultimatumul a fost dat de comisarul european pentru Justiţie în urma discuţiilor cu reprezentanţii gigantului din Palo Alto.

„Nu ascund faptul că răbdarea mea a ajuns la final pentru că suntem în dialog cu Facebook de doi ani şi nu vreau să văd doar progrese, nu este suficient pentru mine, vreau să văd rezultate. Nu este clar pentru toată lumea cum foloseşte Facebook datele personale ale utilizatorilor sau cum colaborează cu terţe companii precum dezvoltatorii de aplicaţii, jocuri sau sondaje. Nu ştie toată lumea că Facebook a pus la dispoziţie astfel de date unor companii partenere sau că, de exemplu, are drept de proprietate asupra oricărei fotografii şi oricărui conţinut pe care îl distribui, chiar şi după ce îţi ştergi contul”, a spus Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie.

„Vrem ca Facebook să fie foarte clar cu utilizatorii săi în ce priveşte modul de operare al reţelei şi a metodelor de finanţare”, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.