Facebook, WhatsApp și Instagram au picat la nivel mondial

0
1018

Rețelele de socializare Facebook și Instagram au picat, luni seara, în toată lumea. Nici aplicațiile de mesagerie online WhatsApp și Messenger nu au funcționat, începând cu ora 18:45.

Zeci de mii de utilizatori de Internet din România, Statele Unite, Mexic, Franţa, Norvegia, Grecia, dar şi din alte ţări au raportat că nu au putut accesa serviciile Facebook şi Instagram.

Downdetector în SUA primise, potrivit Business Insider, mai mult de 86.000 de reclamații privind pana suferită de Facebook.

În România, numărul reclamațiilor pe Downdetector era de aproape 5.000, apogeul fiind atins în jurul orei 19:00.

Compania Facebook Inc., care deține toate cele patru platforme, a anunțat printr-un mesaj pe Twitter că lucrează la remedierea situației. Între timp, experții au venit cu primele explicații – nu sunt excluse acte de sabotaj, însă cel mai probabil a fost o eroare internă de configurare.

Problema site-ului Facebook sugerează că este vorba despre o eroare DNS (Sistem de nume de domeniu – trad.). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor. O pană similară la compania de servicii cloud Akamai Technologies a indisponibilizat mai multe site-uri în iulie, transmite Reuters.

Facebook a trecut prin probleme similare la nivel global cu aplicațiile sale în acest an în lunile martie și iulie.

Problema aplicațiilor vine după acuzații împotriva gigantului digital. Platforma de socializare Facebook este acuzată de un fost manager că permite răspândirea urii, a violenței și dezinformării.

Acțiunile Facebook au scăzut cu 5,5% luni, apropiindu-se de cea mai proastă zi a companiei pe bursă din ultimul an.

Un expert din cadrul firmei de securitate Netsout, Roland Dobbins, a declarat, citat de CNN, că Facebook va încerca probabil o recuperare graduală a serviciilor sale și că acest lucru ar putea să dureze până când informațiile să fie propagate la nivel mondial, conform digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.