Vedeți dacă ai o afacere, unii, invidioși, stau pe tușă să vegheze cum să te încurce și, mai ales cum este sistemul de azi, românesc, ca șurubul fără sfârșit și greu îi mai găsești rezolvarea sau poate chiar niciodată. M-am gândit săptămâna trecută, să port o discuție cu omul de afaceri arădean Ovidiu Palcu, despre care știam la un moment dat că făcea și agricultură și tot în această ramură are o plantație de măr și viță- de- vie pe la Bocsig. Ce-i drept, foarte greu îl prinzi să porți o discuție cu dumnealui, fiind tot timpul angrenat în afacerile pe care le are. Am prins momentul în care mi-a zis: „zece minute maxim să dureze discu­țiile noastre”. A zâmbit și mi-a spus că poate și este mult, deoarece trebuie să treacă prin județ unde are lucrări.
– Domnule Palcu, știm că sunteți o persoană importantă în domeniul afacerilor la nivelul județului nostru. Având în vedere că în obiectul muncii dumneavoastră aveți afaceri în mai multe domenii și ne-am raportat la domeniul agriculturii având aici mai multe sectoare de activitate: cultivarea pământului cu mai multe produse din care am putea aminti: porumbul, ovăzul, grâul, ba chiar aveți și o livadă de măr și alăturat o cultură de viță-de–vie?
– Da, așa este, numai că atunci când tragi linie și aduni, vezi că munca este cam degeaba, dar așa sunt afacerile care sunt legate de natură. Ați văzut că anul acesta au fost multe ploi care au venit când a fost nevoie, dar și când nu a fost.
– Noi am fost prin ferma de la Bocsig și am vizitat plantația de măr, viță-de-vie și un lac în care aveți pește. Acolo am înțeles de la un cetățean, întâlnit la marginea lacului că există pește de specie crap care atinge 25 de kilograme. Mulți dintre cei care au venit aici le-au rămas cârligele în lac. Eu zic că poate această afirmație este pescărească, dar mi-a zis și o altă persoană același lucru.
– Da, mai vorbesc pescarii, dar să știți că este adevărat ce v-au spus. Dar ați văzut plantația de măr? Acestea sunt bio, fără tratamente, am lăsat pomii așa cum
i-ați văzut, ca să culegem niște fructe bio, naturale, la fel ca și în cazul viței-de-vie.
– Deci ce consumăm din această plan­tație, consumăm bio. Am văzut și vreo trei hectare de sunătoare, plantă medicinală.
– Da, știu de ea.
– Cum vedeți vremurile de astăzi?
– Cum le vedeți și dumneavoastră, numai că eu trec prin ele odată și observ că am câte o barieră. Mai mult… Ce să vă spun, că dumneavoastră, presa, le vedeți, dar asta este, în cele din urmă toate au urcușuri și coborâșuri, mai târziu sau mai devreme, dar vor fi.
– Vă mulțumim pentru timpul acordat și vă dorim succes în continuare!

Recomandările redacției