bileteVârstnicii au mai puţine drepturi. Pensionarii din judeţul nostru au la dispoziţie anul acesta, peste 2.500 de bilete de tratament, cam tot atâtea câte au fost şi anul trecut. Numărul biletelor de tratament este însă mult redus faţă de acum doi ani. Casa Judeţeană de Pensii Arad a primit cu aproximativ 1.500 de bilete de tratament mai puţin decât acum doi ani.
Pentru anul 2015, Casei Judeţene de Pensii Arad i-au fost repartizate până în prezent un număr de 2.530 bilete de tratament, numai în staţiunile în care CNPP are baze proprii de tratament, împărţite în 19 serii. Cele mai multe bilete de tratament s-au primit în staţiunile din judeţul Arad şi împrejurimi. Astfel, pentru Moneasa vor fi puse la bătaie în total 1.714 locuri – ceva mai mult ca anul trecut, pentru Staţiunea 1 Mai, 399 de locuri, iar pentru Buziaş 94. De asemenea, vârstnicii arădeni mai pot merge şi la Geoagiu, unde sunt disponibile 211 de locuri. Durata unei sejur este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.
„Prin Casa Judeţeană de Pensii Arad se vor repartiza bilete de tratament pensionarilor şi asiguraţilor sistemului public de pensii precum şi beneficiarilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear gratuit şi care au domiciliul sau reşedinţa în judeţul Arad.
În vederea repartizării, la cerere se va anexa numai copia actului de identitate, urmând ca celelalte documente sa fie depuse la momentul primirii biletului.
Cererea poate fi depusă cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, prin cerere solicitantul putând opta pentru cel mult trei staţiuni“, susţine Mihaela Vasil, directorul Casei Judeţene de Pensii.
Nici soţii pensionarilor, ori copiii minori ai acestora nu mai primesc bilete de tratament, ca şi însoţitori în 2014. Aceste facilităţi nu au existat nici anul trecut. Biletele de tratament se eliberea­ză gratuit sau cu suportarea unei contribuţii individuale.
Biletele gratuite vor fi împărţite pe serii şi staţiuni, pensionarilor de invaliditate în baza programului de recuperare stabilit de medicul expert de asigurări sociale, veteranilor de război, salariaţilor care lucrează în zona I şi II de expunere la radiaţii, beneficiarilor de indemnizaţii, precum şi persoanelor adulte cu handicap care beneficiază de indemnizaţie conform Legii 448/2006.

Recomandările redacției