Dezvoltarea mediului industrial din regiunea de vest a României conduce la o responsabilitate tot mai mare a Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad.
Relaţia tot mai strânsă dintre mediul economic şi Facultatea de Inginerie asigură introducerea pe piaţa muncii a unor ingineri cât mai bine pregătiţi ca urmare a vizitelor de documentare în fabricile din zonă precum şi a stagiilor de practică efectuate de către studenţi.
În spiritul acestei relaţii cu mediul economic, cadrele didactice ale Facultăţii de Inginerie au întreprins o serie de activităţi tocmai pentru a facilita o pregătire cât mai bună a studenţilor, viitorii ingineri ai acestor fabrici.
În luna octombrie a anului trecut s-a organizat în Corpul M, Expoziţia de maşini de tricotat Shima Seiki, Campus Knit, unde studenţii au putut vedea func­ționând cele mai noi modele de maşini de tricotat asistate de calculator. După această ex­poziţie, cadrele didactice împreună cu organizatorii Expo­- ziţiei Campus Knit, au organizat o vizită la fabrica de echipament sportiv Cottontex din Timi­şoara.
În urma contactelor stabilite în cadrul expoziţiei, un grup de cadre didactice au efectuat o vizită la Artifex Focşani, una dintre cele mai performante fabrici de confecţii şi tricotaje din Europa (http://artifexlohn.com/en/, https://www.akris.ch/), ocazie cu care s-a încheiat un parteneriat de colaborare.
A urmat în luna decembrie vizita la Facultatea de Inginerie a unui colectiv din cadrul S.C. Webasto S.R.L. (https://www.webasto.com/ro/), lider mondial pe piaţa sistemelor de acoperişuri auto pentru toţi producătorii cunoscuţi de autoturisme, ocazie cu care s-au prezentat studenţilor principalele depar­- tamente ale firmei.
Webasto doreşte dezvoltarea departamentelor Quality şi R&D şi, dorind să angajeze 15 studenţi din ani terminali, a lansat invitaţia pentru vizitarea fabricii. Invitaţia se concretizează într-o  excursie de studii la Webasto organizată săptămâna anterioară cu două autocare puse la dispoziţie de firmă, excursie la care au participat 75 de studenţi însoţiţi de cadre didactice ale Facultăţii de Inginerie.
Revenind la necesitatea unei relaţii cât mai strânse între mediul economic şi cel universitar, cadrele didactice ale Facultăţii de Inginerie întreprind permanent activităţi care să facă mai performantă pregătirea viitorilor ingineri şi absorbţia mai facilă a acestora pe piaţa muncii.                     (C.P.)

Recomandările redacției