grup-de cerctare de la vienaFacultatea de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean din cadrul Consiliului Județean Arad, organizează, în perioada 8 – 12 iulie 2013, la Centrul Academic de Conferințe a UVVG (B-dul Revoluției nr. 78), prima şcoală de vară internațioanală pe tema „Dreptul European”.
La eveniment vor participat profesori de renume de la prestigioase Universități din Europa, precum profesorul Rudolf Welser, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, conducătorul Centrului de Cercetare pentru Reforma Dreptului European de la Universitatea din Viena; profesorii Walter Rechberger și Peter Lewisch de la Universitatea din Viena; profesor Irene Welser, membră a unei mari societăţi de avocatură din Viena, profesorul Jerzy Pisulinski de la Universitatea Jagielloński din Cracovia.
Școala de vară internațională se adresează studenţiilor, masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice, dar și practicienilor (magistrați, avocați, notari, consilieri juridici, etc.) care doresc să-și actualizeze cunoştinţele în domeniul Dreptului European.
Conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice din cadrul UVVG, a subliniat că „evenimentul va avea loc în centrul municipiului într-o locaţie foarte frumoasă, sala Senatului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, care asigură condiţii foarte bune pentru desfăşurarea unei asemenea activităţi. Este o ocazie unică de a cunoaşte profesori din Europa, care vin cu informaţii de mare actualitate din variate domenii ale Dreptul European precum: răspunderea contractuală, protecția consumatorului, răspunderea pentru produsele defectuoase, arbitrajul internațional și diferite aspecte ale dreptului procesual civil, legislația antitrust și protecția părții economic defavorizate, etc. Nu în fiecare zi avem ocazia să întâlnim profesori de renume de la mari universităţi din Europa şi să aflăm detalii de ultimă oră direct de la sursă. Este un eveniment care depășește importanța unei manifestări academice de strictă specialitate. Venirea acestor profesori de renume la Arad constituie un eveniment cu totul deosebit pentru viața culturală a municipiului nostru, care se străduiește în acești ani să devină capitală culturală europeană. Prin urmare, sunt invitați, pe lângă participanții din mediul academic la Școala de vară, toți juriștii din Municipiul Arad (și nu numai), interesați de noutățile din dreptul privat european”.
Deschiderea festivă a Școlii de vară internaționale va avea loc luni, 8 iulie 2013, ora 10, la Centrul Academic de Conferințe a Universității de Vest „Vasile Goldiș” (B-dul Revoluției nr. 78), etaj 1.
Biroul de presă al UVVG

Recomandările redacției