uavPrima sesiune de admitere la facultăţile din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu s-a încheiat cu succes. Universitatea a reuşit să atragă, anul acesta, un număr mai mare de studenţi comparativ cu 2012. „A fost şi pentru noi o mare surpriză că s-au înscris mai mulţi studenţi decât anul trecut pentru că la examenul de bacalaureat de anul acesta s-au înscris mai puţini elevi. Este adevărat însă că procentul de pro­movabilitate a fost mai mare”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV.
Aceasta a ţinut să precizeze că pe lângă arădeni, universitatea reprezintă un punct de atracţie şi pentru absolvenţii din Gorj, Beiuş şi Deva. „Universitatea este promovată bine în acele zile, iar rezultatele se văd. Avem printre studenţi foarte mulţi absolvenţi de la cel mai bun liceu din Beiuş, dar avem şi foarte mulţi studenţi din Vaslui, Bacău şi Buzău”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. La rândul său, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV susţine că speră ca şi cea de a doua sesiune de admitere, care se va desfăşura în perioada 9-25 septembrie, să aducă un număr la fel de mare de studenţi.
Astfel, absolvenţii de liceu care au luat examenul de bacalaureat sunt aşteptaţi şi luna viitoare să se înscrie la facultăţile de Ştiinţe Exacte; Inginerie; Inginerie Alimentară, Turism şi Protecţia Mediulu; Ştiinţe Umaniste şi Sociale; Educaţie Fizică şi Sport; Teologie; Ştiinţe Economice; Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială şi Design.

Recomandările redacției