Printre necesitățile „Bătrânei Doamne” pentru un sezon mai bun se numără și un stadion în municipiu. Cum arena „Francisc Neuman” va fi gata la termenul de predare (21 mai 2018) doar în proporție de 60-65%, speranțele se leagă de „Motorul”. Și aici s-a bătut apa în piuă un an și jumătate, iar ultimele două luni și jumătate, de la semnarea contractului cu firma ce urmează a monta gazonul artificial, fiind o adevărată mostră de nepăsare, asezonată cu incompetență.
Observând că a fost dus cu preșul de Gheorghe Falcă, care (cacofonia este asumată) l-a asigurat la un moment dat că derby-ul Vestului se va juca pe noul teren artificial din Aradul Nou, Ionuț Popa l-a căutat insistent pe primarul Aradului și a obținut o întâlnire cu acesta chiar pe „șantierul” din Aradul Nou. „Într-adevăr, am crezut că se termină repede terenul la Motorul, dar uite că nu e așa. Am avut o întâlnire acolo cu cei implicați joi dimineață, la ora 9. Au venit toți la teren, chiar și domnul primar a fost pe care l-am căutat la telefon și l-am rugat să vină să ne explice ce se întâmplă. Astăzi, am vorbit din nou cu dânsul la telefon și mi s-a spus că Primăria va termina partea ei de lucrări până la finalul lunii mai, iar apoi firma din Galați va pune gazonul în 30 de zile”, a spus antrenorul interimar al „roș-albilor” în cadrul conferinței de presă susținută înaintea meciului cu Ripensia.
Popa a vorbit apoi și din perspectiva specialistului, atâta timp cât și-a montat un astfel de gazon, bineînțeles la scară mult mai mică, la baza sa sportivă din Subcetate. „Trebuie starturi de piatră, de nisip, trebuie respectate niște norme. Eu cred că mai trebuie aduse la Motorul zeci de mașini cu siliciu. Până acum s-au făcut lucrări la tribune și rigolele de pe marginea terenului, acum fac ceva la băncile de rezervă, le îndreaptă, căci nu s-ar fi văzut de ele din tribună. Am crezut că la gazon vor face totul cei care au câștigat licitația, dar chiar astăzi am discutat și mi s-a spus că până la sfârșitul lunii mai ei termină tasarea și compactarea terenului, tot ceea ce înseamnă aducerea sa la cote normale, pentru ca apoi firma respectivă să pună gazonul. Sunt și utilaje, se poate face , sper să rezolve problema. Altfel, începem campionatul tot la Șiria. A trecut primăvara, nu s-a făcut mai nimic, acum vine vara și dacă plouă, iar se întârzie. Totuși, cred că prin iulie ar trebui să fie gata acest gazon”, a mai punctat Popa.
Chiar ieri, reprezentatul ISCHIA Sport din Galați, ne-a declarat că, din punctul ei de vedere, lucrările pot începe chiar din ziua în care Primăria va preda amplasamentul (fundația) la cotele stabilite în proiect.

Recomandările redacției