falcaÎn cursa pentru prezidențiale, primarul Falcă  a primit din nou bătaie. Cel mai important oraş al ţării, Bucureştiul, l-a adus pe Falcă cu picioarele pe pământ: contracandidatul său, Cătălin Predoiu l-a învins fără drept de apel.
În penultima etapă remarcam progresul lui Falcă: un democrat-liberal din patru l-a votat. Era deja să strigăm… hai cu egalarea. Săptămâna trecută „turul  României“  s-a încheiat, așa cum e  frumos, cu capitala țării, București. Ca să nu vă mai ținem în suspans, zicem doar scorul: Cătălin Predoiu a obţinut 86,63% din voturile democrat-liberalilor din Bucureşti-Ilfov pentru desemnarea can­didatului PD-L la prezidenţiale, în timp ce Gheorghe Falcă a fost votat de 13,37% dintre cei care s-au prezentat la vot.
Potrivit unui comunicat al PD-L, pre­zenţa la vot a fost de 77,29%. Unii dintre parlamentarii şi liderii PD-L din Bucureşti, printre care Sulfina Barbu, Cristian Ră­dulescu şi Costică Canacheu, l-au votat, sâmbătă, pe  drept candidat al partidului pentru prezidenţiale.  Ei au precizat că au fost convinşi de argumentele aduse de acesta la dezbaterea din Parlament din această săptămână, când Predoiu s-a confruntat cu contracandidatul său, Gheor­ghe Falcă. „Am votat cu Predoiu, a fost mai convingător, are o abordare mai bună“, a precizat Cristian Rădulescu.  „Op­ţiunea mea este pentru echipa Blaga, aşa că l-am susţinut pe Cătălin Predoiu. Desemnarea lui Cătălin Predoiu este a echipei care a câştigat Convenţia par­tidului, eu fiind parte a acestei echipe“, a arătat Costică Cana­cheu. „Am votat cu Cătălin Predoiu pentru că, după dezbaterea de la Palatul Parlamentului, m-a convins că are un proiect de ţară şi este un lider de anvergură naţio­nală“, a precizat Sulfina Barbu.
Una peste alta, turneul de două luni de zile a confirmat ceea ce știam deja: Falcă este asemenea unui avion cu rază mică de acțiune. Ca să nu zicem foarte mică. Adică n-are anvergură, măcar de nivel național.  Până la urmă la București și Ilfov un vot din șapte s-au dus către Falcă. Iar celelalte șase din șapte către Predoiu. Ca să facem o comparație, este o înfrângere mai grea ca aceea a lui Radu Câmpeanu în fața lui Iliescu în 1990. Când, să fim sinceri, dacă ziceai ceva împotriva celui care făcea soa­rele să răsară riscai o corecție fizică. La propriu. PD-L va anunţa  oficial care este can­- didatul partidului, în urma alegerilor interne, astăzi, la Colegiul Director al PD-L. Acesta, în urma turneului prin țară și, mai ales a sco­rurilor obținute este evident că va fi fostul titular al Justiției, Cătălin Predoiu. În concluzie: primarul Falcă a… înfrânt. Din nou.
Gabriel Constantinescu

  • Celcare spune:

    A fi infrant intr-o competitie cinstita este onorabil, normal.
    Civilizatia a inceput cand primul om a renuntat a lua piatra s-o azvarle si a inceput sa injure, zice Freud.
    E de apreciat ca G. Falca a mers pana la capat.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției