OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimarul Gheorghe Falcă a început săptămâna în forţă, lansând o serie de acuzaţii dure la adresa parlamentarilor USL, care nu ar fi sprijinit compania japoneză Yazaky Component Technology să se extindă. Acuzaţiile au fost lansate atât cu prilejul unei conferinţe de presă, cât şi în faţa membrilor CLM, convocaţi, luni, într-o şedinţă extraordinară. „Înainte de a solicita ajutorul de la stat, reprezentanţii companiei l-au cerut parlamentarilor USL. Aceşti parlamentari au avut ocazia să sprijine crearea de locuri de muncă în oraş şi nu au reuşit acest lucru”,  spunea Falcă.
O primă replică a venit din partea deputatului PSD Dorel Căprar, care îl acuza pe primar că minte, transformându-se într-un politruc, care nu se preocupă de priorităţile arădenilor.
„Suntem încrezători că am reuşit clarificarea tuturor cerinţelor legale”
La rândul lor, reprezentanţii Yazaky au trimis, ieri, presei un comunicat, din care rezultă că societatea nu a pierdut ajutorul de stat de milioane de euro. De asemenea, conducerea Yazaky a ţinut să mulţumească autorităţilor locale, dar şi centrale, deci implicit şi parlamentarilor, pentru sprijinul acordat. „În urma ultimelor apariţii din mass-media referitoare la Yazaki Component  Technology SRL Arad, reprezentanţii companiei doresc să facă următoarele precizări: Yazaki Component  Technology doreşte extinderea ope­raţiunilor sale din Arad. În acest sens, avem planificată o investiţie strategică de aproximativ zece milioane de euro, din care pentru circa trei milioane de euro ne aflăm în proces de reaplicare pe schemele de ajutor de stat. Suntem încrezători că am reuşit clarificarea tuturor cerinţelor legale şi că aplicaţia noastră va primi un răspuns pozitiv. Mulţumim de altfel tuturor reprezentanţilor, atât ai administraţiei locale cât şi ai administraţiei centrale, pentru deschiderea şi interesul de care au dat dovadă în acest proces. Noua investiţie va însemna crearea directă de locuri de muncă, sprijinirea industriei locale şi asigurarea unor sume suplimentare la bugetul local şi la cel naţional, în beneficiul final al cetăţenilor Aradului, cât şi al românilor în general. Mai mult, investiţia va completa domeniul de activitate al companiei şi va mări gradul de competitivitate al locaţiei din Arad, asigurându-i viitorul pe termen lung”, se arată în comunicat.
Din informaţiile noastre, compania a beneficiat de sprijinul parlamentarilor USL, iar comunicatul a fost întocmit ca o reacţie la declaraţiile politicianiste ale primarului.
Yazaki Component Technology Arad este membră a Grupului Yazaki, unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de distribuţie electrică de putere şi de transmisie a datelor pentru industria auto la nivel mondial. Cu o istorie de peste 80 de ani, Grupul Yazaki operează în 40 de ţări. Aflat în România din anul 2003, grupul Yazaki a investit, potrivit celor arătate în comunicat peste 100 de milioane de euro, a angajat în mod direct peste 4.000 de  oameni şi a contribuit la bugetul local şi la cel naţional cu taxe şi impozite, plătite la zi, de peste 100 de milioane de euro.

 • Vasile spune:

  nu stiu cine se astepta la altceva

 • rica spune:

  Mincinosul roade osul!

 • rica spune:

  Eu sper ca nu il mai crede nimeni pe acest primar cum prinde ocazia numai sa critice si sa dezinformeze stie.Suntem in Postul Craciunului ar trebui sa stie dl primar, care este un mare credincios.

 • radurad spune:

  Ce om, ce caracter… pacat Aradul merita un om mai bun si mai capabil.

 • alexi spune:

  Iar il ia gura pe dinainte pe Falca

 • Lucian Popa spune:

  Păcat ! nu aşa trebuie să se comporte un primar destul de tânăr încă ! Umblă cu minciuni de copil de 10 ani ! Oare casele de pe Caragiale şi de pe Malul Mureşului tot aşa şi le-a construit ? Prin minciună şi dezinformare ?

 • asclepsius spune:

  Frizati penibilul cu articole de genul asta. Compania Yazaki a dorit sa se distanteze de un scandal politic jenant si tipic romanesc, de aia a eliberat acel comunicat. Iar cat despre informatiile voastre ca pseudo-parlamentarii usl ai Aradului chiar sunt capabili de ceva, de unde sunt mai precis? Trebuie sa fiti extrem de ipocriti sa nu observati ca tripleta asta de vis de parlamentari (caprar, maduta, calimente) este din pacate cea mai slaba din istoria recenta a Aradului. Vorbim despre niste oameni care au terminat licee tehnologice, incapabili si nepotriviti pentru un asemenea statut.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției