afiseCampania electorală este în plină desfășurare. Afișele sunt niște arme clasice de propagandă. Cu cât ești mai vizibil cu atât șansele cresc spune orice echipă de strategie electorală. Deja este o „tradiție” ca aceste afișe să fie puse în locuri mai mult sau mai puțin autorizate. Nici un efort nu este precupețit. Fiecare tabără o acuză pe cealaltă de „jocuri murdare”. Nu mai departe de ieri, social-democrații au trecut la un atac la baionetă. Ei îl acuză pe liderul ACL, Gheorghe Falcă spunând că: „Acesta nu este capabil să înţeleagă modul în care funcţionează democraţia. Astfel, el s-a implicat într-o acţiune de demontare a materialelor electorale ale PSD, deşi nu stă în atribuţiile sale să decidă care materiale electorale sunt amplasate legal şi care nu. Este jenant faptul că Gheorghe Falcă a dirijat utilajele unor firme care au contract cu Primăria în această acţiune şi a încercat să facă presiuni asupra poliţiştilor care s-au deplasat la faţa locului. Gheorghe Falcă ne-a arătat din nou un comportament duplicitar. Pe de o parte, se arată preocupat de afişajul legal. Pe de altă parte, a umplut oraşul cu afişe lipite ilegal pe spaţii publice şi private cu candidatul ACL.” Până la urmă, implicit, social-democrații au acuzat și Primăria de proastă gestiune a situației.

 

Primăria acuză PSD că a amplasat ilegal bannere cu Ponta

 

Drept urmare instituția a reacționat. „Primăria Municipiului Arad informează că sâmbătă, 11 octombrie 2014 a demarat o acțiune de punere în legalitate a afișajului publicitar de pe domeniul public, respectiv îndepărtarea bannerelor amplasate ilegal pe arterele magistrale de circulație și curățirea afișajului stradal ilegal. Acțiunea se defășoară împreună cu Poliția Locală Arad, în conformitate cu Legea 370/2004 republicată și HCLM nr.186/2006, lucrările fiind executate de operatorii serviciilor de salubritate și iluminat public SC Elba SA și SC Polaris M Holding SA. Referitor la această acțiune, aducem la cunoștiința opiniei publice faptul că în seara de sâmbătă persoane care se deplasau cu vehicule având însemnele electorale ale PSD și inscripționate cu portretul candidatului Victor Ponta au încercat în mai multe rânduri să împiedice acțiunea municipalității, agresând echipajele de lucru, adresând injurii oficialilor Primăriei și provocând incidente care au tulburat ordinea publică. Primarul Municipiului Arad apreciază că se impune informarea opiniei publice cu privire la faptul reprobabil că, în intervenția lor destul de întârziată, organele poliției naționale au fost preocupate cu precădere de legitimarea și chestionarea oficialilor Primăriei și a lucrătorilor municipalității aflați în exercițiul funcțiunii, nu de identificarea și sancționarea persoanelor turbulente din «commando-ul» de campanie electorală al PSD, care au fost tratate cu exces de politețe. Precizăm și faptul că din acest grup a făcut parte chiar purtătorul de cuvânt al Prefectului județului Arad”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Arad. În altă ordine de idei , primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă anunță că va susține, mâine o conferință de presă pentru a cere public demisia conducerii Inspectoratului Județean al Poliției și a adjunctului șefului Poliției Municipiului Arad, care a coordonat personal pe teren intervenția echipajelor de ordine publică. „Modul în care a intervenit poliția statală arată că se ocupă de protejarea ilegalităților PSD, în timp ce comunitatea noastră trebuie să plătească din fonduri proprii patrule de pază și ordine în parcuri. Îi informăm pe aceasta cale pe politiștii închinați PSD-ului că Aradul, nu este un maidan unde cineva, sub protecția lor, poate să facă murdărie. Îi asigur pe cetățenii Aradului că luni seara echipele Primăriei vor continua acțiunile cu sprijinul Poliției Locale și fac un apel la arădeni să vină să susțină curățirea orașului de bannerele ilegale și de toate afișele lipite pe stâlpi, indiferent de culoarea lor” , a punctat primarul Gheorghe Falcă.

 

Comunicat_Primarie     comunicat_PSD

  • gusterul spune:

    Da ,bre primare asa-i cum zici acum vii la noi cu afise ,si alte gogoase .Dar ce faci cu aradenii mai cretini care locuiesc in zonele centrale unde respira aerul intoxicat de la diverse gospodarii ,unde se cresc porcii,cai,oi,vacii si alte animale? Sigur esti in disperare acum!

  • mircea din est spune:

    falca primar, cum statea el la meci si isi bea apa minerala, a primit un telefon cum ca prin ora institutiile de sub comanda primariei falci sunt impiedicate sa dea benerele opozitiei jos…drept pentru care, neterminandu-si apa minerala, s-a dus c-o falca-n cer si unan-n pamant, mai rau ca zmeurosul zmeu, sa vada cine i se opune, acuma, daca politia era intr-adevar politie, trebuia pus la pamant, catuse si dus ma bulau…dar….deocamdata masu inca este la cotroceni, sa vedem daca dupa caderea de la cotroceni, tov falcute poate justifica de ce a dat atatia bani pe bacute si cosulete de gunoi????

  • A.Radeanu spune:

    Dar inscrisurile IOHANNIS cu litere albastre amplasate in tot Aradul, sunt legale sau ilegale, d-le Falca?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției