Falcă nu dă înapoi: Piața Catedralei urmează să fie desființată

0
251

Deși foarte mulți comercianți și cumpărători au ieșit, la sfârșitul săptămânii trecute, în stradă pentru a protesta împotriva intenției Primăriei de a desființa Piața Catedralei, primarul Gheorghe Falcă nu dă înapoi. Abia ieri, la câteva zile de la protestul oamenilor, acesta a găsit de cuviință să reacționeze, anunțând că piața urmează să fie mutată, fie să amplasează acolo Monumentul Marii Uniri, fie nu.
În stilu-i caracteristic, acesta dă vina pe PSD pentru faptul că oamenii au ieșit  să protesteze în Piața Catedralei și susține că de fapt ar fi vorba de două subiecte, care sunt amestecate intenționat pentru a fi politizate. „Am primit solicitări de la Ministerul Culturii pentru a căuta o altă locație de amplasare a Monumentului Marii Uniri. Lucrarea aparține ministerului, căruia îi revine și sarcina amplasării în Arad. Noi am fost deschiși la solicitarea dumnealor și am început să analizăm variante. Constatând de câteva zile atitudinea politică față de acest subiect a domnilor de la PSD, de la consilieri la parlamentari, am solicitat la minister să-și rezolve problema amplasarii Monumentului Marii Uniri și să propună dân­șii variante de locații , pe care le vom pune în dezbatere publică în Arad. Aștept să văd care va fi atunci poziția PSD, dacă va fi împotriva Guvernului sau va fi o poziție normală așa cum trebuie să fie într-un stat în care îți respecți instituțiile”, susține Falcă.
Despre planurile urbanistice care vizează reamenajarea Pieței Catedralei, primarul a afirmat că acestea sunt stabilite de mai mulți ani prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal și urmează să fie puse în practică în viitor. „Avem ca sarcină găsi- rea unei alte locații pentru a
amenaja piața agroalimentară
pentru cetățeni iar în Piața Catedralei realizarea unei piețe publice pietonale pentru a lega Piața Avram Iancu prin strada Mețianu cu Piața Catedralei și mai departe cu Parcul Reconcilierii. Subiectul Piața Catedralei va trebui să fie tratat în următorii ani, iar Monumentul Marii Uniri, dacă respectăm Aradul, trebuie amplasat foarte rapid”, a mai spus  Falcă.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.