albertÎn ciuda faptului că a scăpat de Alexan­dru Meszar, demis zilele trecute din fruntea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, care din postura pe care o avea a încercat să pună mâna pe baza sportivă inventată de Abel Apostol, presiunile la care este supusă baza Riviera continuă acum din partea Primăriei conduse de Gheorghe Falcă.
Baza sportivă Riviera a primit trei amenzi de la Poliţia locală, Poliţia Municipală şi Jandarmerie pe parcursul lunilor iulie şi august. Amenzile au fost pentru „disturbarea liniştii publice“, asta în condiţiile în care baza se află într-o zonă retrasă, la mare depărtare de locuinţele oamenilor, vecinii cei mai apropiaţi fiind peştii, care mai există, din râul Mureş. În aceste condiţii, cei care au aplicat amenzile trebuie să fi ciulit foarte bine urechile pentru a auzi zgomotele venite dintr-o bază situată în mijlocul naturii, foarte aproape de Mureş. Sau poate cei care au aplicat amenzile au fost disturbaţi în timp ce se aflau în zonă pentru a căuta trupul neînsufleţit al omului dispărut în ziua de 1 mai şi care nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi.
Pentru că nu există aparat de măsurat decibeli, mai mult, surse din toate cele trei instituţii au susţinut că amenzile sunt „cu dedicaţie specială“ venite de „sus“, dinspre casa primarului Falcă, cetățeanul care deşi locuieşte la trei kilometri distanţă de baza sportivă, se pare că îi este tulburat somnul, administratorul bazei, Albert Apostol a contestat toate cele trei amenzi pentru a fi soluţionate în justiţie. Fără să aştepte decizia justiţiei, conducerea Primăriei a ales să sancţioneze firma cu oprirea activităţii pe o perioadă de 30 de zile.
„Sprijin“ consistent pentru agenţii economici
Pe lângă faptul că menirea unei administraţii locale este aceea de a sprijini agenţii economici, de pe urma cărora se obţin bani la bugetul de stat, iar oamenii beneficiază de locuri de muncă, conducerea Primăriei nici măcar nu a anunţat administraţia bazei sportive decât telefonic, cu două zile înainte de începerea suspendării. Mai mult, primăria a decis pedeapsa maximă pentru firma Riviera.
Serioase semne de întrebare ridică şi graba cu care primarul Aradului a întocmit dispoziţia cu privire la suspendarea acti­vităţii bazei Riviera, care în cursul unei singure săptămâni de la înştiinţarea privind amenzile a decis închiderea firmei. Din dispoziţia din data de 4 septembrie se poate vedea acest lucru: „Primarul Municipiului Arad, având în vedere referatul nr. 55628/ 04.09.2013 al Serviciului Transport Public Local Autorizare Acti­vităţi Economice din cadrul Direcţiei Comunicare; adresa nr. 54295/28.08.2013 primită de Poliţia Locală Arad, prin care ni se aduce la cunoştinţă faptul că au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de către Poliţia Locală Arad, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad şi Poliţia Municipiului Arad, pentru încălcarea unor norme de con­vieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice… la propunerea organului constatator, emitentul autorizaţiei va lua măsura suspendării activităţii pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 zile; dispune: Se suspendă activitatea societăţii pe o perioadă de 30 de zile în perioada 10 septembrie – 9 octombrie 2013 pentru tulburarea în mai multe rânduri a liniştii locuitorilor“.
În acest context, familia lui Abel Apostol nu va renunţa atât de uşor la presiunile venite dinspre primărie şi va ataca decizia de suspendare. De altfel, loviturile primite până acum de familia Apostol nu au făcut altceva decât să o întărească şi mai mult. În aşteptarea găsirii trupului lui Abel, care să aibă parte de o înmormântare creştinească, iar sufletul său să urce liniştit acolo unde îi este locul, familiei îndurerate, care mai trebuie să aştepte şi clarificarea circumstanţelor în care a pierit omul de afaceri, nu-i rămâne decât să se lupte şi pentru moştenirea lăsată de Abel.

Recomandările redacției