bannerePrimarul municipiului Arad,  Gheorghe Falcă, a anunţat, joi, în plenul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal că după apelul pe care l-a făcut, miercuri, la 112, poliţiştii au reacţionat astfel încât bannerele electorale amplasate ilegal în oraş vor fi îndepărtate.
Primarul a ţinut să-l felicite, public, pe poliţistul care, în opinia sa „şi-a respectat uniforma”.
„Vreau să-i felicit pe acei reprezentanţi ai Poliţiei care îşi res­pectă uniforma. După apelul pe care l-am făcut, miercuri, la 112, poliţiştii au mers şi au constatat amplasarea ilegală a bannerelor şi au făcut o sesizare către Biroul Electoral Judeţean, care se va întruni astăzi (n.r. joi) în şedinţă. După ce vom primi hotărârea Biroului Electoral Judeţean, prin firmele cu care avem contracte, vom îndepărta bannerele amplasate ilegal în oraş”, a spus primarul.
Gheorghe Falcă nu a ratat ocazia să-l critice, din nou, pe comandantul Poliţiei Municipiului Arad, Ioan Puie, care „nu cunoaşte legea şi nu a luat măsuri în acest caz”.
„Este foarte dureros pentru arădeni faptul că adjunctul Po­liţiei Municipiului Arad, instituţie care se ocupă cu ordinea, siguranţa şi circulaţia în oraş, are nevoie de 30 de zile să constate amplasarea ilegală a bannerelor din oraş. Domnul Puie ocupă un post care nu are nicio legătură cu demnitatea Poliţiei”, a mai spus Gheorghe Falcă.
Lupaş, la un pas să fie dat afară din şedinţă
În timp ce le explica consilierilor locali modul în care au acţionat poliţiştii în scandalul bannerelor electorale amplasate ilegal, primarul a fost întrerupt, de câteva ori, de Marin Lupaş, care i-a spus primarului să înceteze să mai vorbească. În acel moment, primarul a solicitat „să vină un gardian, de jos, vă rog”, însă nu a mai fost necesară intervenţia forţelor de ordine deoarece discuţia în contradictoriu s-a încheiat.
Gheorghe Falcă a mai spus că, în conformitate cu o hotărâre a Consiliului Local Municipal din anul 2012, în oraş nu se poate face publicitate cu bannere decât în unele locaţii stabilite prin acea hotărâre, sau în alte locaţii cu acceptul proprieta­rilor.
Primarul a mai spus că aceeaşi situaţie este şi în oraşele Oradea şi Sibiu, unde legislaţia se respectă chiar şi în timpul campaniei electorale.
Problemele oraşului,
în atenţia consilierilor
Primarul le-a mai explicat consilierilor că Guvernul nu a alocat bani, prin PNDL, pentru moderni­zarea străzilor din municipiu, că CET nu a mai primit ajutoare de stat din 2011 şi că Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad refuză să transfere municipalităţii trei clădiri pentru a fi modernizate.
Cele trei proiecte de hotărâre aflate de ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Muncipal au fost votate, în unanimitate.

Recomandările redacției