Falcă: ,,Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen confirmă nevoia ca România să fie parte din Schengen”

0
222

Europarlamentarul PPE/PNL, Gheorghe Falcă a transmis o solicitare Comisiei Europene privind aderarea României la Spațiul Schengen. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a răspuns europarlamentarului român confirmând nevoia ca România să fie parte din Schengen.

„Doamna Ursula von der Leyen subliniază în răspunsul pe care mi l-a transmis că împărtășește punctul nostru de vedere privind aderarea României la Spațiul Schengen. În fapt, doamna von der Leyen argumentează că actuala situație a României care a reușit să implementeze mare acqui-ul Schengen, dar nu se bucură de toate beneficiile, trebuie rectificată. De asemenea trebuie spus că prin acest răspuns președintele Comisiei Europene îndeamnă la un dialog politic între toate statele membre din Consiliu care să ducă la un punct de vedere comun și la luarea deciziei privind aderarea României la Spațiul Schengen, astfel încât țara noastră să poată beneficia de toate avantajele care i se cuvin.

Un alt element extrem de important pentru România este menționarea în acest răspuns oficial că se dorește aderarea țării noastre la Spațiul Schengen și eliminarea controalelor de la frontierele cu alte state membre Schengen”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

La începutul lunii iunie, Gheorghe Falcă a semnat un „Manifest pentru Schengen” prin care se solicita instituțiilor europene să garanteze dreptul României de a face parte din Schengen, fiind o situație care „nu mai poate suferi amânare”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.