Falcă propune un plan urgent de reconstruire a industriei turismului

1
181

 Europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă a susținut recent, o intervenție în plenul Parlamentului European privind strategia europeană pentru turismul sustenabil

 „În contextul pandemiei COVID-19, industria turismului și a călătoriilor a înregistrat o scădere bruscă a rezervărilor, cu 92%, între ianuarie și august, comparativ cu anul precedent, cu scăderi de 85% în cazări, restaurante, operatori turistici și călători feroviari pe distanțe lungi și 90% în companiile aeriene și linii de croazieră. În acest moment, șase milioane de locuri de muncă sunt în prezent în pericol!”, a avertizat Gheorghe Falcă.

 

„UE trebuie să pună în aplicare un plan urgent de reconstruire a industriei turismului. Această industrie are nevoie de sprijin pentru microîntreprinderile și IMM-uri, punând accentul pe lichidități și oferind valoare adăugată și transparență la nivelul UE, spori capacității acestor întreprinderi de a accesa și utiliza fondurile și instrumentele financiare ale UE în scopul de a facilita modernizarea și punerea în aplicare a unor proiecte inovatoare și sustenabile.

Cu toții ne dorim libertatea de mișcare înapoi în Europa. Putem face acest lucru posibil prin adoptarea de urgență a propunerii Comisiei privind certificatul verde digital pentru a fi pregătiți pentru vară. Am pierdut deja prea mult timp. Mă aștept la un mesaj puternic de susținere a propunerii din partea Consiliului European”, a punctat Falcă.

În final, europarlamentarul  a subliniat că „UE trebuie să prevină să facă aceleași greșeli pe care le-a făcut la începutul pandemiei și trebuie să ne asigurăm că avem o abordare unită, în loc de 27 de abordări diferite. Trebuie să protejăm integritatea spațiului Schengen și a Pieței Interne”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.