Falcă se alătură grupării reformiste a lui Rareș Bogdan, de a-l înlătura pe Orban

1
1806

Într-un mod vehement, Rareș Bogdan îi cere demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL și anunță că o grupare reformistă, din care face și el parte, va susține un candidat la congres. „Partidul e pe un butoi de pulbere”, susține Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL și unul dintre apropiații președintelui Klaus Iohannis a anunțat că o grupare reformistă își va desemna candidatul la șefia PNL și l-a criticat dur pe Ludovic Orban, într-un interviu pentru Aleph News. El a avertizat că fără o reformă internă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri. Rareș Bogdan s-a plasat printre reformatori, alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Gheorghe Falcă. „În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea și repoziționarea partidului, luarea deciziilor de către forurile interne, democratizarea totală a partidului, promovarea oamenilor în funcții pe baza meritelor”, a spus Rareș Bogdan.

Întrebat de Ion Cristoiu care e candidatul la președinția PNL al acestei grupări reformiste, Rareș Bogdan a spus: „Am stabilit că vom avea un candidat și am decis că dacă candidează unul dintre noi, ceilalți nu vor candida pe aceeași poziție”.

Rareș Bogdan a folosit la adresa lui Orban expresia „i s-a umflat capul”, expresie utilizată în trecut și de Liviu Dragnea la adresa premierilor care i se împotriveau.

Conform G4Media.ro, Rareș Bogdan a mai spus că Ludovic Orban a condus discreționar partidul, fără să se consulte cu ceilalți lideri PNL și a adăugat în interviurile Aleph News că nu a candidat la alegerile parlamentare pentru că nu a fost invitat pe liste.

Rareș Bogdan a relatat și scena de la negocierile cu USR PLUS și UDMR, acuzându-l pe Ludovic Orban că a cedat ministerele Transporturilor, Fondurilor Europene și Dezvoltării într-o negociere tete-a-tete cu Dacian Cioloș, Dan Barna și Kelemen Hunor, deși partenerii de coaliție ar fi fost de acord ca măcar Ministerul Dezvoltării să rămână la PNL.

G4Media.ro a scris despre tensiunile din PNL pe tema alegerilor de la viitorul congres și a arătat ca Florin Cîțu își dorește un congres în septembrie, pentru a-și crea baza de putere în partid, în timp ce Ludovic Orban ar vrea alegeri interne rapid, pentru a-și conserva poziția.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.