Falcă vrea un stadion „Francisc Neuman” omologat pentru Champions League și îmbrăcat în reclame

0
553

După toate amânările în legătură cu termenul de finalizare al stadionului, se pare că primul meci pe noul „Francisc Neuman” se va juca undeva în vara lui 2019. Sau asta am înțeles din cuvintele primarului Gheorghe Falcă pentru colegii de la TV Arad.
Într-o vizită desfășurată recent la Arad, oficialii FRF au sugerat trei modificări pentru ca arena să poată fi omologată pentru UEFA Champions League, iar acestea se referă mai ales la securitate. „Vom avea o cameră de securitate, unde se vor putea verifica toate camerele de vederi din stadion și din afară”, a menționat Falcă, aflat în vizită de lucru la arena din Calea Aurel Vlaicu. De asemenea, stadionul va fi echipat cu o cameră pentru VAR, element care în curând va fi obli­gatoriu pentru orice arenă echi­pată pentru meciuri din cupele europene.
Altfel, din punct de vedere al scheletului, lucrările sunt terminate în proporție de 80%, iar: „În acest moment lucrăm la gazon, unde vom introduce și instalațiile de irigare și încălzire, iar pentru nocturnă suntem aproape să găsim firma care o va monta”, a adăugat edilul. Și, într-adevăr, profitând și de vremea bună, firma câștigătoare a montării noului gazon, SC RULOURI DE GAZON SRL, din judeţul Giurgiu, s-a apucat de treabă de câteva zile.
Cum se știa de ceva vreme, stadionul va avea peste 12.000 de locuri cu potențial de extindere, iar edilul vrea ca noua arenă să fie exploatată la maxim din punct de vedere financiar. „Nu arată rău nici așa, dar ar fi frumos să închidem stadionul pe exterior pentru a genera niște venituri din reclame”
Costurile totale pentru realizarea lucrării începute în 2014 se ridică la 14 milioane de euro. Pe lângă meciuri de cupe europene, noul „Francisc Neuman” ar putea găzdui și partide ale naționalelor de tineret sau seniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.