Una dintre probleme arădenilor este aceea a întunericului. Din nefericire, cei ce trebuie să plece de acasă încă dinainte să se lumineze de ziuă și au în drumul lor faleza Mureșului, merg „pe pipăite“. Malul Mureșului este în beznă, problemă care deja durează de o bună perioadă de timp. Pe lângă o parte din Micălaca, faleza este și ea întunecoasă, devenind astfel un loc prin care nu vrei să mergi chiar în orice moment al zilei.

În urmă cu câteva luni arădenii se plângeau de puținele becuri care se găsesc pe faleză și care au scopul de a lumina drumul. Dacă vara, neiluminatul era o problemă pe timpul nopții când foarte mulți tineri erau încă afară și se temeau de oamenii străzii care își făceau veacul pe faleză, iarna problema este alta. Chiar dacă poate acum nu mai este vorba de oamenii străzii pentru că aceștia s-au rărit considerabil, întunericul de pe străzi și de pe faleză rămâne același.

Mulți arădeni circulă încă de la primele ore ale dimineții și ghinionul cel mai mare al acestora este acela că o bună parte din drumul lor este făcut pe întuneric, nesimțindu-se tocmai în siguranță, mai ales în cazul persoanele de sex feminin.

Deocamdată nu s-a făcut nimic în privința aceasta chiar dacă este o problemă cunoscută. Malul Mureșului a rămas în beznă după ce au trecut luni de zile de când oamenii s-au plâns că nu se simt în siguranță pe unele porțiuni ale falezei. Norocul arădenilor este acela că, din când în când, lumina de la stâlpii de iluminat din apropierea falezei mai ajunge și pe aceasta și că uneori există lumină aprinsă în clădirile din apropiere. De asemenea, așa cum deja s-au obișnuit, există totuși câțiva stâlpi de iluminat și pe faleză, doar că aceștia ori sunt foarte puțini, ori nu funcționează.

Momentan se așteaptă iluminarea în mod corespunzător a falezei, lucru care nu se știe când va fi făcut, dar mulți speră că în curând.

 

Sursă Vocea Străzii Arad România

  • Vocea străzii spune:

    Cei ce răspund de iluminatul falezei, cunosc faptul că zeci de stâlpi de iluminat înșirați dea-lungul piste de biciclete,mai ales între fosta fabrică de zahăr și strada Mărului,au fost pur și simplu vandalizați? Au fost deschise forțat capacele de vizitare,unde în interiorul stâlpilor de iluminat se găsesc siguranțe automate și alte accesorii,care au fost sustrase de necunoscuți. Ba mai mult,din acești stâlpi,prin orificiul lipsit de capacul de vizitare,ies la vedere fire (conductori electrici) neizolate,reprezentând pericol de electrocutare pentru persoane neavizate. Semnalez acest lucru, având certitudinea că se va interveni de urgență, pentru remediere!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției