Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un bărbat din Pakistan care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind documente care aparţineau altei persoane.

În data de 18.10.2021, în jurul orei 01:45, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relația București Nord – Viena, un bărbat care s-a legitimat cu un pașaport simplu Pakistan și permis de ședere Schengen eliberat de autoritățile italiene.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că este cetățean din Pakistan în vârstă de 21 de ani, dar care nu se afla în posesia unor documente care sa-i permită să călătorească legal în spaţiul Schengen.

„Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au mai transmis cei de la Poliția de Frontieră.

Recomandările redacției