voluntari falsiPerioada dinainte de Sărbătorile de Iarnă este un prilej bun pentru impostorii care caută să înşele arădenii. Mai mulţi falşi voluntari, care se pretind a fi repre­zentanţi ai filialei locale de Cruce Roşie au cerut bani de la arădeni, sub pretextul că donaţiile ajung la cei nevoiaşi, la copii bolnavi şi fundaţii. Cucea Roşie Arad averti­zează arădenii în legătură cu falşii voluntari, sesizând că reprezentanţii organizaţiei nu strâng niciodată bani pe stradă sau mergând la domiciliul oamenilor.
Crucea Roşie Arad trage un semnal de alarmă în legătură cu impostorii care colectează bani de la po­pulaţie. „Voluntarii“ poartă ecusoane în piept şi se legiti­mează ca făcând parte din Societatea Română de Cruce Roşie. Foarte conştiincioşi, aceştia îşi no­tează într-un registru numele şi dona­ţia fiecărui arădean.
Pretinşii vo­luntari ai Crucii Roşii sunt majoritatea foarte tineri şi de regulă merg din uşă în uşă şi solicită exclusiv bani, nu şi alte produse. Din păcate, activităţile ilegale şi imorale ale falşilor voluntari pot ştirbi ima­gi­nea Crucii Roşii, ceea ce poate duce la pier­derea interesului populaţiei, pentru susţi­nerea persoanelor cu adevărat aflate în nevoie. „Crucea Roşie, Filiala Arad, prin voluntarii săi nu adună donaţii pe chi­tan­ţi­ere pe stradă, în parcări, acasă la apar­tamentele arădenilor şi nu a făcut asta niciodată. Nu vrem ca populaţia să fie înşelată de aceşti falşi voluntari, foarte convingători care adună bani pentru fundaţii precum «Alină sufe­rinţa» şi cu emblema Crucii Roşii. Ştim că în perioada de sărbători populaţia e darnică. Eu personal am fost contactată de un astfel de «voluntar» în par­carea unui magazin. Filiala de Cruce Roşie Arad are suportul financiar ne­ce­sar de­ru­lării acţiunilor de sărbători fără aceste colecte pe stradă“, a spus Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.
Per­soanele care doresc să facă donaţii pentru nevoiaşi se pot adresa direct Crucii Roşii Arad.

Recomandările redacției