Falsul medic italian a fost prins într-un tren internațional în Vama Curtici

0
610

UPDATE: În ce ţară trăim? Falsul medic a primit parafa de la DSP “din milă”!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a relatat, miercuri, motivele care au stat la baza eliberării parafei DSP pentru falsul medic italian. Potrivit ministrului, funcționara a justificat că a dat parafa „din milă”, conform Mediafax. Matteo Politi a fost prins miercuri, în timp ce încerca să fugă din țară.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţiia relatat, într-o intervenție la Europa FM: „Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – așa a răspuns! N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…”.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţă că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicala, precizând că a fost demarată o anchetă internă privin verificarea modului în care a fost eliberată. Sursa citată mai arată că funcţionarul public menționat a fost mutat disciplinar, urmând ca până la finalizarea cercetării să-și desf̆ășoare activitatea î̂n cadrul altui compartiment.

Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de polițiștii de frontieră de la Curtici, în timp ce încerca să fugă din țară.

Falsul medic estetician, care a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, a făcut primele declarații despe acuzațiile care i se aduc. Mateo Politi spune că are documentele care dovedesc că este medic şi că toate acuzaţiile sunt false. Mai mult, acesta susține că a plătit bani grei pentru a obține avizele de practică în țara noastră.

Falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase, scrie Libertatea, care precizează că bărbatul, pe numele real Matteo Politi şi fost valet de parcare, nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat marţi că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

 

 

 

Matteo Politi, falsul medic italian cu numai opt clase absolvite, care a operat zeci de oameni în clinici de top din Bucureşti, a fost prins de poliţişti într-un tren, în vama Curtici. Italianul în vârstă de 38 de ani a fost prins de poliţiştii de frontieră, în această dimineaţă, la ora 06.10, într-un tren ce avea destinaţia Budapesta.

„În data de 06.02.2019, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune.

Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, spun reprezentanții STPF Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.