Falsuri depistate la frontieră

0
219

bulgaria fr

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean român care intenţiona să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate bulgarească falsă şi o persoană din Kosovo care avea aplicată în pasaport o ştampilă falsă.

În primul caz, vorbim de Amson K., de 29 de ani, din Kososvo, alături de care mai călătorea, ca pasager, un alt bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească. „Documentul bulgăresc prezentat de pasager nu corespunde cu un document autentic din punct de vedere al elementelor de siguranţă, iar în paşaportul prezentat de cetăţeanul din Kosovo era aplicată o ştampilă care nu corespunde din punct de vedere al formei şi al elementelor de siguranţă, motiv pentru care cei doi au fost conduşi la sediul P.F. pentru cercetări. S-a stabilit că persoana care s-a legitimat cu cartea de identitate bulgărească este, de fapt, Ion V., de 32 ani, din Dîmboviţa şi declara că dorea să ajungă în Germania, pentru a-şi găsi de lucru, dar îşi pierduse documentele de identitate, fapt pentru care si-a procurat cartea de identitate falsă, contra sumei de 100 de euro, de la o persoana a cărei identitate nu o cunoaşte”, precizează Poliţia de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetarea celor doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, respectiv fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.