falubsiriaLui Adrian Falub, ca şi celorlalţi pri­vitori ai amicalului Şiria – UTA, i-a plăcut exprimarea în teren a „alb-roşiilor”, care, de această dată, au îmbrăcat un echipament albastru. Totuşi, pentru antrenorul arădenilor nu e o mare surpriză că echipa s-a mişcat atât de bine în partea a doua a testului de miercuri după-amiază.
„Ţin să reamintesc că nu am pierdut niciun jucător dintre cei care nu am vrut să-i pierdem. Au plecat doar fotbaliştii de care nu mai aveam nevoie. Astăzi, echipa UTA-ei e crista­lizată, cu jucători care evoluează de ceva timp împreună şi care nu mai trebuie neapărat învăţaţi lucruri noi, ci doar antrenaţi. Bineînţeles, dacă am face maxim 4-5 achiziţii, printre care măcar un portar, am  avea un lot destul de bun şi competitiv. Numeric stăm într-adevăr mai prost”, a precizat „principalul” formaţiei din Calea Aurel Vlaicu.
Întrebat cum îşi explică determinarea de care au dat dovadă elevii săi în partea a doua a amicalului cu şirienii, în condiţiile în care există importante restanţe salariale, Adrian Falub a afirmat: „Azi, la UTA, au rămas jucătorii cu un caracter deosebit, care ştiu să fie profesionişti şi care s-au pregătit şi se mai pregătesc în orice condiţii, fiindcă ştiu că în primul rând o fac pentru ei. Pentru ei e clar că, dacă nu se rezolvă pro­blemele la UTA şi vor pleca la alte echipe, trebuie să fie pregătiţi. Îi felicit, fiindcă ştiu că nu e uşor să te prezinţi atât de bine la antrenamente şi jocuri în condiţiile în care nu ai fost plătit de patru luni. Şi în perioada asta au mai fost şi nişte Sărbători de Iarnă, iar la stadion nu au beneficiat de masă sau şi alte lucruri necesare”.
Tehnicianul a fost rugat să comenteze şi lunga perioadă de incertitudine la nivel managerial. „Suferim mai ales pentru că s-a pierdut din credibi­litate, în condiţiile în care s-a promis ceva şi nu s-a realizat nimic până acum. E ca povestea cu lupul. Nimeni nu te mai crede când zici că vine cu adevărat la stână. Sportiv, lucrurile sunt clare, s-au discutat, acum trebuie să vedem şi fapte. Timpul trece, de sâmbătă în trei săptămâni începe campionatul, iar noi mai avem de recuperat două-trei săptămâni de pregătire. În plus, nici nu ştim exact unde şi cum ne vom antrena. Dacă nu plecăm luni, sau cel târziu miercuri, într-un cantonament în străinătate, va trebui să improvizăm ceva pe plan local şi nu e prea bine”, a adăugat Adrian Falub, care dă de înţeles că el şi jucătorii nu vor mai accepta prea mult starea de incertitudine de la club. „Nu ameninţăm cu ceva sau dăm noi termene de rezolvare a problemelor, doar că e clar că aşa nu se mai poate continua. Dacă situaţia financiară nu se deblochează, atunci nici eu şi nici jucători nu văd ce am mai avea de făcut la Arad”, a mai punctat antrenorul UTA-ei.
În fine, acesta a rămas plăcut surprins de condiţiile de joc de la Şiria, de terenul foarte bun şi restul bazei sportive de la poalele Cetăţii: „Sincer, nu credeam că în judeţul Arad o să văd aşa ceva. E pentru prima oară când vin la Şiria şi chiar am rămas foarte plăcut surprins de ceea ce am întâlnit aici. Ar fi frumos ca echipa să fie într-o divizie superioară, le doresc baftă dacă vor trage la promovare. Sincere felicitări primarului şi celorlalţi care au făcut această bază”.

Recomandările redacției