falubbUTA putea scăpa printre degete o victorie pe care o merita după aspectul ge­neral al confruntării de la Braşov. Marius Ene a bifat ratarea sezonului în minutele de prelungire, iar arădenii rămân bine înfipţi în lupta pentru promovare. „Nu privesc meciul de astăzi prin prisma ocaziei imense ratate de gazde în minutele de prelungire, ci prin prisma antrenorului ce şi-a văzut elevii res­pectând foarte bine sarcinile de joc şi punând deseori probleme în atac. Ştiam că adversarul are mare forţă ofensivă şi că doar cu o bună disciplină tactică vom reuşi să câştigăm. De fapt, derby-urile se câştigă de obicei astfel, cu multă disciplină defensivă şi pragmatism în atac. Din păcate, la acest ultim capitol nu am stat prea bine, căci pe lângă gol ne-am mai creat alte 4-5 ocazii de a majora scorul. Păcat că nu am închis conturile mai devreme şi a trebuit să tremurăm până la ultimul fluier al arbitrului. Dar, poate s-a şi întors norocul din tur, când noi am fost echipa dezavantajată la câte ocazii clare am irosit. Una peste alta, eu zic că am obţinut o victorie meritată, dar mai ales foarte importantă pentru speranţele noastre de promovare”, consideră Adrian Falub.
Antrenorul „alb-roşiilor” a recunoscut că a văzut altfel formula de start a braşovenilor, dar că, până la urmă, l-a interesat jocul echipei sale. „Mă aşteptam să-I văd pe teren pe Stângă şi Manea, dar nu e treaba noastră de ce nu au jucat ei. Eu am avut problemele mele după accidentările lui Adofo şi Monac, căci aveam exact două variante de înlocuire a lor. Când a intrat Ene chiar a trebuit să modificăm aşezarea echipei în teren şi nu prea mi-a convenit asta. Neagu chiar a trecut la un moment dat pe dreapta, unde, se ştie, nu se simte prea bine. Mă bucur, însă, că s-a terminat bine pentru noi şi cred că e just să învingă echipa care şi-a dorit mai mult asta”, a adăugat „principalul” arădenilor.
Pe de altă parte, Falub crede că echipa sa va prinde şi mai mare încredere în forţele ei de acum înainte. „Câştigând cu Poli şi Corona, băieţii s-au convins că formează un grup unit şi valoros. La câte probleme a avut UTA în această iarnă, nu e puţin lucru să baţi echipele de pe primele două locuri ale clasamentului. Trebuie să fim conştienţi de forţa noastră şi să ne impunem să scoatem maxim din orice meci de acum înainte”, a concluzionat Falub.

Recomandările redacției