falubsimiUTA nu-și poate păstra nici măcar fotbaliștii din propria-i curte, darmite să mai spere la aducerea unor jucători din alte zone ale țării. Alin Gligor și Gabriel Siminic, doi dintre fotbaliștii din capul listei pentru sezonul următor s-au despărțit oficial de „Bătrâna Doamnă”, semnând cu FC Olt Slatina.
Adrian Falub cunoștea intenția celor doi deveniți liberi de contract de pe 1 iulie și nu ale ce le reproșa din moment ce „Bătrâna Doamnă” i-a tratat cu indiferență în ultima lună de zile. „Am pierdut doi fotbaliști importanți, la care am ținut foarte mult și-mi doream să lucrăm împreună și la anul. Aflaseră că sunt doriți în conti­nuare la UTA, li s-au făcut și niște oferte, dar din moment ce conducerea noastră nu a mai făcut niciun pas concret era normal să-și vadă de drumul lor. Șefii știau că există niște priorități la nivel de lot, respectiv reînnoirea înțelegerilor cu jucătorii valoroși pe care i-am avut în curte și cu toate astea nu s-a întâmplat nimic. Eu le mulțumesc lui Gligor și Siminic pentru tot ce au făcut pentru UTA, că s-au comportat exemplar atâta timp cât au lucrat cu mine și – uneori – acest lucru nu a fost simplu. Ei știu despre ce vorbesc și țin să le mulțumesc pentru că m-au suportat – ca să spun așa și le urez baftă la noul lor club”, a precizat tehnicianul arădenilor.
Probabil, în zilele următoare, Mărginean și Feussi vor semna și ei cu alte formații, iar Falub nu va mai avea obiectul activității la Arad. „Teoretic, o să mai aștept până pe 15 iulie, data la care fixasem eu reunirea, să se întâmple ceva bun la UTA. Dacă am pentru ce, s-ar putea să mă mai prezint la echipă, încă îmi răsună în minte declarațiile domnului Marțian cu refacerea din temelii a lotului cu jucători valoroși. Cu practica stăm mai rău…”, a adăugat antrenorul „alb-roșiilor”.
Pe 13 iulie, Marțian susține că utiștii ar trebui să onoreze un amical la Budapesta, cel mai probabil împotriva lui Ferencvaros, dar e greu de crezut că, la cum evoluează lucrurile, în zece zile se vor strânge cel puțin 11 jucători. Vă reamintim că doar Bîrză, Neagu și Monac mai au contracte valabile cu arădenii, iar la orizont se întrevede decât teancul de memorii depuse la FRF pentru restanțele salariale de trei luni de zile.

Recomandările redacției