utisDupă victoriile cu UTA II și Șiriana Șiria, „Bătrâna Doamnă”  întâlnește un adversar de un cu totul alt calibru. Arădenii știu că se deplasează la Debrecen pentru un amical cu prima formație a maghiarilor, ce ocupă locul trei în prima ligă a țării vecine. Meciul începe astăzi, la ora 15, pe unul dintre terenurile unei baze sportive din orașul maghiar, accesul spectatorilor fiind restricționat.
Fiindcă situația managerială a clubului nu s-a îmbunătățit efectiv nici după vizita de vineri a lui Adrian Marțian și a partenerului său de afaceri, nimeni altul decât internaționalul Adi Mutu, stafful tehnic al UTA-ei are ingrata misiune să-și conecteze elevii la miza unei partide dificile. Mai mult, Adrian Falub se teme că unii fotbaliști ar putea refuza să facă deplasarea în Ungaria: „Se gândesc și ei la familiile lor, nu știu câtă dispoziție au pentru fotbal. Și așa s-au pregătit exemplar în această săptămână, nu au făcut atmosferă, doar că așteptau și ei să se întâmple ceva concret pe acest final de săptămână. Așa că nu știm exact pe cine vom conta, cum vor sta din punct vedere psihic, sperăm să ieșim bine din acest meci. Adică, să nu ne accidentăm,  iar din punctul meu de vedere m-ar interesa mai mult aspectul tactic”.
Tehnicianul echipei din Calea Aurel Vlaicu dorește să-l vadă la lucru și pe Jonathan Matijas, portarul francez sosit de joi seara la Arad. „Ar fi bine să primim o părere de specialist în ceea ce-l privește, dar, deocamdată nu avem antrenor cu portarii la echipă. Să nu se înțeleagă greșit, nu sunt supărat pe Dan Țapoș. Dimpotrivă, îl apreciez pentru că are personalitate și vrea să fie plătit pentru munca sa. Cert este că în cazul în care lucrurile se vor rezolva la club o să avem nevoie de un antrenor cu portarii. Dacă Țapoș nu mai vrea să revină, trebuie să găsim pe altcineva”, a recunoscut Falub, care ar putea apela la Florin Rusu, actualul goalkeeper al celor de la Crișul Chișineu Criș.
În Ungaria ar putea juca în premieră în această iarnă pentru UTA și Maximiliano Laso sau Cornel Ene, acesta din urmă revenindu-și complet după problemele la spate cu care s-a confruntat de la reluarea pregătirilor încoace.

Recomandările redacției