Falub e liber să semneze cu U. Cluj: prețul dezlegării contractului de UTA – 10 mii de lei în contul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor!

0
190

În cele din urmă, drumul UTA-ei s-a despărțit oficial de cel al lui Adrian Falub. Conducerea clubului a anunțat, ieri, încetarea raporturilor contractuale cu tehnicianul clujean și numirea lui Cristian Todea în funcția de antrenor principal. Lângă „Dulău” (re)apar arădenii Cristi Păcurar și Sorin Botiș, într-un staff foarte tânăr, dar ambițios. Iată mai jos comunicatul clubului arădean:
„Suntem în poziţia de a ne asuma o greşeală de strategie în ceea ce priveşte conducerea tehnică a echipei, în acest campionat. Considerând că pentru a obţine promovarea trebuie să ne bazăm atât pe un nucleu de jucători care să îmbine ambiţia tinerilor arădeni cu experienţa jucăto­- rilor cu multe prezenţe în Liga I, cât şi pe o conducere tehnică experimentată şi conectată la fotbalul românesc, în momentul de faţă admitem că, cel puţin în privinţa antrenorilor, nu am ales calea cea mai corectă. Dacă în teren, la fotbalul de performanţă, valoarea individuală are un cuvânt greu de spus şi cu greu poate fi suplinită în totalitate de ambiţie, pe bancă trebuie să regăsim şi calităţi precum: caracterul, tactul, inteligenţa, respectul faţă echipă, culori sau oraş.
Aflat sub contract ferm cu clubul UTA, domnul Adrian Falub a plecat ieri din Arad fără acordul clubului. Ulterior s-a aflat că a făcut acest lucru pentru a semna cu alt club. Noi dorim ca domnul Falub şi alte persoane interesante să ştie că aici este UTA şi că la noi nu are deloc trecere un astfel de comportament! Dar pentru că am dorit să încheiem subiectul, în cursul zilei de astăzi, am încetat raporturile contractuale cu domnul Falub, după ce domnia sa, la solicitarea noastră, a achitat suma simbolică de 10.000 de lei în contul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor pentru proiectul «Cu drag pentru viitor», prin care se va renova compartimentul de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Judeţean Arad.
UTA va merge mereu mai departe, ne anunţăm susţinerea totală pentru noul antrenor principal al echipei, Cristian Todea, căruia i se alătură în stafful tehnic Sorin Botiș, Cristian Păcurar. Suntem convinşi că în acest moment o decizie «de suflet» este soluția potrivită pentru clubul nostru și ne va ajuta să readucem normalitatea din punctul de  vedere al rezultatelor sportive.  Ne bazăm pe antrenori  dedicați total UTA -ei.
Îi rugăm pe suporterii noştri să stea liniştiţi: UTA este un club stabil financiar, cu datorii zero, în partneriat cu autorităţile publice locale şi cu sponsori importanţi cărora le mulţumim şi pe această cale pentru sprijin”.
Așadar, cea de-a treia experienţă ca antrenor a lui Adrian Falub la Arad, la UTA, s-a încheiat, oficial, după doar două meciuri şi tot atâtea înfrângeri, o aventură scurtă şi care, probabil, îi va reteza în viitor orice colaborare cu „Bătrâna Doamnă”. Dejeanul a decis să plece fără să anunţe de la Arad şi să meargă la Cluj Napoca pentru a negocia şi prelua pe Universitatea Cluj, club care evoluează în Liga a III-a şi care are obiectiv promovarea în Liga a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.