Falub: „Primul obiectiv la Bistrița – să nu luăm gol”

0
192

popeDupă două partide în fața propriilor susținători, „Bătrâna Doamnă” se deplasează la Bistrița, în „fieful” unei formații ce-și propune promovarea la finalul sezonului. Gloria a început slab anul, iar punctele cu arădenii au devenit automat foarte importante în încercarea de a termina cât mai sus în clasament și neapărat pe unul dintre primele 6 locuri. La rândul lor, utiștii realizează că în cazul unui rezultat pozitiv îi pot băga pe „alb-albaștrii” în zona play-out și asta le-ar conveni de minune, fiindcă una dintre cele trei victorii au fost obținute chiar în fața adversarilor din această după-amiază.
Cu siguranță, Adrian Falub simte importanța meciului și recunoaște că l-a pregătit pornind de la următoarea idee: „Primul obiectiv la Bistrița este să nu luăm gol. Altfel, va fi greu să obținem un rezultat pozitiv în fața unei echipe care pe teren propriu nu prea iartă. A obținut 6 victorii și două egaluri, iar ineficacitatea din ultimele trei partide oficiale e întâmplătoare. Bistrița are destui fotbaliști buni în atac, sperăm să-i contracarăm cum putem mai bine”.
Nici UTA nu stă prea bine la capitolul goluri marcate. De fapt, „alb-roșii” au înscris o singură dată de la reluarea campionatului, prin rezerva Surugiu, în ultimul minut al disputei cu Mioveniul. La Bistrița va absenta din nou principala „gură de tun”, Bogdan Apostu, dar Falub speră într-o mobilizare generală a elevilor săi. „Indiferent de obiective și calcule, în fotbal nu ai voie să-ți pierzi onoarea și credibilitatea. Știm foarte bine că vineri se întâlnesc două echipe cu obiective diferite, însă asta nu înseamnă că noi, din postura formației ce pleacă cu șansa a doua, ne putem permite să nu tratăm cu maximă responsabilitate acest meci. Bistrița are în cap doar promovarea, joacă și pe teren propriu, deci este favorită. O respectăm, dar asta nu înseamnă că nu ne propunem un punct sau trei. S-a văzut că am jucat de la egal la egal cu o altă echipă de top și asta chiar și 10 contra 11. De multe ori, fotbalul e imprevizibil”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.
La fluierul brigăzii de arbitri formate din Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Adrian Mărginean (Aiud), Marius Bălan (Dej) se vor alinia, cel mai probabil, următoarele echipe:
Gloria Bistrița: Albuţ – Polgar, Matei, Hlinca, D. Sînmărtean – Bucur, Nalaţi, Mărginean, Brumă – Antonache, Curtuiuș. Antrenor: Cristian Coroian
UTA: Boșneag – Feussi, Ola,
Mardare, Diarra – Popescu, Lazea,
Zaluschi – Monac, Laso – Ibe. Antrenor: Adrian Falub.
Tot astăzi, de la ora 16, mai au loc alte două partide în seria de Vest a Ligii a II-a: FC U Craiova – CS Mioveni și Olimpia Satu Mare – FC Olt. Sâmbătă dimineață se mai joacă: Metalul
Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea și ASA Târgu Mureș – FC Bihor, iar seara (ora 18), Gabi Balint debutează pe banca celor de la CS U Craiova în confruntarea cu „lanterna” Minerul Motru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.