falubpoliAcum o lună de zile, „duelul” de vineri, dintre arădeni și timișoreni, părea unul total dezechilibrat în favoarea echipei vizitatoare. Când UTA intra cu adevărat în focul pregătirii de iarnă, cu două antrenamente pe zi, ACS Poli se întorcea din cantonamentul din Antalya, unde obținuse câteva succese importante, cu formații mai bine cotate.
Adrian Falub e conștient de avantajul în pregătire pe care-l are teamul lui Velcea, dar asta nu înseamnă că elevilor săi nu le rămâne nimic de făcut în fața „alb-violeților”. „Timișorenii pleacă cu prima șansă în meciul de vineri din mai multe puncte de vedere. S-au reunit cu aproape trei săptămâni înaintea noastră, au vreo 15 partide de verificare la activ în această iarnă și – deci – o omogenitate superioară, o stabilitate financiară pe care noi nu am avut-o mult timp în această iarnă, dar și o anumită valoare a lotului. De aceea, trebuie să fim sinceri și corecți și să recunoaștem că plecăm cu a doua șansă vineri”, consideră antre­norul „textiliștilor”.
Totuși, Falub știe cum poate fi bătută ACS Poli și i-a pus deja în temă și pe elevii săi. „O echipă stabilă și motivată foarte bine din punct de vedere financiar, care ne este clar superioară fizic și are și avantajul că ne privește de sus în clasament, poate fi învinsă doar dacă UTA va fi mental și tactic peste ea. Tehnic, raporturile de forță sunt cam egale, cu mențiunea că noi depindem mai mult de forța grupului decât ei. Poli are o medie de vârstă destul de ridicată, cu destui jucători care au evoluat mult timp la nivelul Ligii 1 și, având experiența meciurilor tari, pot face oricând diferența”, mai crede tehnicianul „alb-roșiilor”.
În fine, Adrian Falub nu dorește să vorbească despre disputa cu ACS Poli ca una decisivă în lupta pentru promovare. „Cu siguranță, sunt trei puncte foarte importante puse în joc, însă, din păcate pentru noi, nu mai depindem doar de noi în încercarea de a promova. Chiar dacă noi câștigăm toate meciurile până la final, nu avem siguranța că ne vom situa pe un loc promovabil și asta pentru că toate contracandidatele noastre sunt peste noi în clasament. Practic, noi plecăm cu ultima șansă în această luptă, dar asta nu înseamnă că nu vom face tot posibilul să ne atingem obiectivul impus de numele și tradiția clubului. De când sunt la Arad, nu am uitat niciun moment că antrenez cea mai titrată echipă din România, după Steaua și Dinamo”, a concluzionat „principalul” arădenilor.

Recomandările redacției