abelAmenzile aplicate Bazei Sportive Riviera de organele care se ocupă cu liniştea şi ordinea publică din Arad par a nu fi, de fapt, decât şicane pe care, se pare, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, vrea să le facă familiei Apostol.  Deranjat, probabil, de liniştea şi confortul din casa sa, primarul aude zgomote doar de el ştiute, astfel nu se explică  faptul cum, deşi locuinţa sa se află la peste doi kilometri distanţă de Riviera, lui i se pare că îi este „disturbată liniş­tea publică”.
După cum ziarul Glasul Aradului a mai scris, Baza Sportivă Riviera a primit trei amenzi de la Poliţia locală, Poliţia Municipală şi Jandarmerie pe parcursul lunilor iulie şi august, toate acestea fiind contestate de administratorul complexului, Albert Apostol. Numai că, fără a aştepta decizia Justiţiei, primarul Falcă a şi dat o Dispoziţie de suspendare a activităţii Bazei Riviera. Asta, la o săptămână de la înştiinţarea pri­vind amenzile aplicate.
Cum era de aşteptat, ştiindu-se nevinovat şi considerând că amenzile, dacă nu sunt abuzive, cel puţin au o motivare interpretabilă, Albert Apostol le-a contestat pe rând, având în acest moment mai multe procese la Judecătoria Arad de anulare a acestora. Pe rând, au apărut dovezi dintre cele mai interesante cu privire la imixtiunea primarului în acest scandal (una dintre sesizări, cea făcută la Poliţia locală, este chiar a lui Gheorghe Falcă).
Surprizele, însă, nu se opresc aici. La procesul cu Jandarmeria pentru anularea amenzii, care a avut loc ieri dimineaţă, a fost citat un martor care… habar nu avea despre faptul că a fost nominalizat în procesul verbal de sesizare.
„Toate aceste şicane le consider abuzuri îndreptate atât împotriva familiei, cât şi bazei pe care o administrez. Ce să mai zic de faptul că jandarmul care mi-a înmânat amenda a zis că este cu dedicaţie, lăsând să se înţeleagă că nu are ce face faţă de… expeditor. Aşa cum mai spuneam, oamenii legii au dat două amenzi din pix, fără să fiu de faţă. Amenzile au fost date în două seri de sâmbătă, când se ştia că este petrecere în Clubul Riviera, însă poliţiştii locali nu s-au aflat la faţa locului. Chiar în acele seri am fost prezent la club, de la început până la sfârşit, şi nimeni nu a venit să îmi spună că este deranjat de volumul muzicii. Amenzile sunt nelegale şi au fost întocmite pe persoană fizică, în loc să fie pe firmă“, ne spune  Albert Apostol.
Cele şase procese care se desfăşoară în prezent, în paralel, toate având ca scop anularea unor amenzi, ne vor rezerva, şi de acum încolo, noi surprize…
Dacian Don

Recomandările redacției