Discipolii lui Mihai Botez și elevii lor au intrat în număr mare pe tatami luni, la 97 de ani de la nașterea părintelului artelor marțiale din România. „Casa” lui Misa-bacsi de la „Sindicate” a fost deschisă pentru întreaga familie arădeană a artelor marțiale, iar antrenamentul și demonstrațiile conduse de shihan Pavel Milovan și ai săi ucenici de Club Sportiv Seishi-Budo Arad i-au ținut în priză pe participanți timp de două ore.
Stabilit în Germania de ani buni de zile, unde activează ca antrenor de judo la ESV Ingolstadt, Sebastian Zimmermann a ținut să fie alături de prietenii din Arad. „Chiar ne-a făcut o surpriză extrem de plăcută, Sebastian a fost, de altfel, printre primii campioni europeni de judo crescuți de maestrul Mihai Botez. Prezența sa în sală ne-a onorat, îl mai așteptăm ori de câte ori mai vine acasă. Familia judo-ului a fost reprezentată și de sportivi cu medalii naționale la activ de pa Pecica, CSM sau CS Universitatea, îmi pare rău, însă, că nu am avut în sală practicanți de karate tradițional sau sportiv. Invitația a fost lansată public, poate data viitoare. Oricum, ne-am văzut de treabă, sper că Misa-bacsi e mândru de noi de acolo, de Sus, pe 31 mai ar fi împlinit 97 de ani. Sper că ne iartă că de această dată am înlocuit bomboanele pe care obișnuia el să le împartă elevilor săi în sală cu tortul făcut special la împlinirea a zece ani de existență a Clubului Sportiv Seishi-Budo. Da, a trecut un deceniu de când sensei Mihai Botez ne-a dat binecuvântarea pentru înființarea acestui club de ju jitsu, îi vom rămâne veșnic recunoscători”, a spus shihan Pavel Milovan.
Altfel, vă reamintim că pe 16 iunie, Sala UAV – Mihai Botez va găzdui întrece­rile internaționale, Ziua Judoului Arădean și prima etapă de Euroligă. Organizatorii vor reveni cu amănunte săptămâna viitoare.

Recomandările redacției