Familia de vulpi, la o terasă pe Malul Mureșului

1
617

Încă din anul trecut, a fost semnalată de către cetățeni, prezența mai multor vulpi în Arad. Animalele au fost fotografiate, atât în zona centrală, pe ștrandul Neptun, cât și în cartierul Micălaca dar și  în apropierea malului Mureșului.  În ultimele luni, animalele au fost văzute adesea prin parcuri sau pe străzi, printre oameni, care le fotografiază şi încearcă să le hrănească. Specialiştii atrag însă  atenția că interacţiunea dintre animale sălbatice şi oameni poate fi periculoasă pentru ambele părţi.

Vulpile au fost remarcate deseori în parcul din spatele Primăriei, pe ştrandul „Neptun”, pe aleile amenajate pe malul Mureşului sau uneori chiar pe lângă  palatele vechi din  centrul orașului.

Iată că, familia de vulpi a fost văzută , de această dată, pe fosta terasă a hotelului Parc, acum aflată în paragină. ,,Roșcatele”, patru la număr, se pare că, erau obișnuite cu prezența oamenilor, deoarece s-au lăsat ușor fotografiate. Ba chiar mai mult, își vedeau liniștite de joacă.

Specialiștii spun că ar fi vorba de o familie de vulpi, care ar fi venit din zona bastioanelor Cetății Aradului, unde există multă vegetație. Pe malul Mureșului, de asemenea, e un loc propice pentru ele, deoarece și în acea zonă vegetația este bogată, oferind loc de adăpost animalelor. Chiar dacă vulpile par drăgălaşe, biologii avertizează arădenii  să păstreze distanţa faţă de acestea, deoarece sunt  animale sălbatice pot transmite boli, precum rabia și uneori pot fi agresive.

Foto: Ioan Leac

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.