abelÎn ziua în care s-au împlinit trei săptămâni de la dispariţia lui Abel Apostol, familia a cerut din nou ajutorul celui mai bun câine din ţară, specializat în căutări de persoane. Este vorba despre câinele Bella, în vârstă de cinci ani, adus la Arad din Timişoara, la cererea familiei, pentru a-i găsi urma. Câinele a mai fost adus la Arad, chiar la începutul cercetărilor. „Am cerut sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care cu ajutorul bărcii a reluat căutările pe Mureş, în apropierea complexului Riviera. Câinele a fost pus în barcă, iar căutările s-au extins pe ambele maluri ale râului“, ne-a declarat Albert Apostol, fiul celui dispărut.
De la dispariţia lui Abel, din seara de 1 mai, circulă tot felul de zvonuri privind zona în care acesta ar putea fi găsit. Anchetatorii au urmat aproa­pe fiecare pistă, nelăsând nici un fir necontrolat. S-au făcut cercetări în zona complexului Riviera, care a fost practic scotocit pe toate părţile, până şi pristerele fiind căutate. Negăsindu-se nici un indiciu, sau cel puţin nu a fost încă dat publicităţii de către organele de control, privind găsirea lui Abel, căutările s-au mutat în pădurea din Vladimirescu. Aici a fost cercetat un perimetru amplu de pădure, cât şi malurile Mureşului. Au fost chemaţi chiar scafandri să caute în râul Mureş, însă tot fără succes. Apoi, s-a căutat în Pădurea Ceala, însă nu a fost acoperită decât o arie destul de restrânsă. Căutări s-au mai efectuat şi în alte locaţii din municipiul şi de la periferia Aradului, însă până acum nici urmă de Abel. Cu toate acestea, ancheta se află în plină desfăşurare, iar până acum nu a trecut nici măcar o zi în care cei care anchetează cazul să nu îl fi căutat pe omul de afaceri, dispărut de mai bine de trei săptămâni.
„Variante de tot felul auzim şi noi în fiecare zi. Unele sunt legate de modul în care a fost ucis tatăl meu, iar altele sunt legate de stadiul în care se află căutările. În­crederea familiei este deplină în auto­rităţi şi suntem siguri că ziua găsirii tatălui meu este tot mai aproape. Mai mult decât atât, anchetatorii ne-au asigurat că se află pe drumul cel bun şi că se fac progrese în aproape fiecare zi“, ne-a declarat Albert Apostol.

Recomandările redacției