primaDe câteva zile, omul de afaceri arădean Abel Apostol, a dispărut fără urmă. Bărbatul de 55 de ani a vorbit ultima oară la telefon în seara zilei de 1 mai, cu unul dintre angajaţi. Era la terenurile de tenis pe care le administrează de mai bine de 20 de ani. La scurt timp, familia nu l-a mai putut găsi la telefon, iar maşina sa a fost găsită încuiată în parcare.
Abel Apostol deţine mai multe terenuri de tenis pe malul Mureşului şi unul din cele mai renumite restaurante din oraş. Cu patru ani în urmă s-a asociat cu o femeie şi, la scurt timp, discuţiile legate de afaceri au fost tot mai aprinse între ei. Chiar în ziua dispariţiei, omul de afaceri s-a certat cu femeia şi cu soţul acesteia. Bărbatul dispărut încerca de luni bune să iasă din asociaţie, dar aceştia refuzau. „De când a venit din America avea o stare mai agitată. De fapt el a fost o fire mai agitată întodeauna, un om vioi, plin de viaţă şi dorea să-şi rezolve problemele într-un fel sau altul, aici, la complex. Noi trebuia să fim pe partea de sport, iar asociatul pe partea de alimentaţie publică. Din păcate, tocmai de aici au intervenit discuţiile şi nu se prea înţelegeau în privinţa asta. În permanenţă ne povestea că nu mai ştia ce să facă, nu găsea soluţii. Chiar mi-au povestit fetele cu care a stat la masă în ziua dispariţiei că era foarte distrat. În aceeaşi zi a venit acasă la prânz şi a mâncat. M-a pupat. Suntem căsătoriţi de 26 de ani, chiar şi când ieşea cu prietenii răspundea la telefon. Niciodată nu avea telefonul închis. La orice oră îl puteam găsi. La fel spun şi prietenii”, spune Luminiţa Apostol, soţia lui Abel.
Bărbatul s-a reîntors la terenurile de sport, dar seara nu a mai ajuns acasă. „Miercuri, de 1 mai, în jurul orei 19.00 am vorbit ultima oară cu el. Ne-am salutat şi a spus că ne vedem seara acasă. La 21.30 l-am sunat, însă avea telefonul închis. Ultima dată a vorbit cu el un angajat şi a fost văzut lângă terenul de fotbal. Autorităţile îşi fac treaba cum trebuie, l-au căutat pe tatăl meu din data de 2 mai fără întrerupere, fie că a fost Vinerea Mare sau Paşte. A fost adus special chiar un câine de urmă campion, care a mai găsit persoane în aceste condiţii”, ne-a declarat Albert Apostol, fiul lui Abel.
Angajatul cu care a vorbit la telefon ultima dată spune că a plecat de la terenuri după ora zece seara. A văzut în parcare maşina patronului său, dar a crezut că acesta se odihneşte în birou. Nu a auzit nimic suspect, însă avea sentimentul că ceva nu este în regulă.
Din seara zilei de 1 mai, pe Abel Apostol parcă l-a înghiţit pământul. Familia şi prietenii se gândesc la ce e mai rău. Mai mulţi politişti şi jandarmi, însoţiţi de câini de urmă, au început căutările pe malul Mureşului, în zona terenurilor de tenis deţinute de omul de afaceri. Până acum, însă nicio urmă de cel dispărut. „Se continuă cercetările. Echipa de scafandri a periat tot Mureşul, căutările având loc şi în ziua de Paşti şi azi (n.r. ieri) la fel. Nu s-a găsit însă până acum nici cea mai mică urmă. Au fost cercetate toate spitalele, am efectuat căutări cu câine de urmă şi au fost audiate toate persoanele cu care bărbatul dispărut avea legături, de la angajaţi până la asociaţi“, ne-a declarat Nicolae Bătrân, adjunctul IPJ Arad.
De asemenea, prefectul Cosmin Pribac s-a interesat de eforturile de căutare ale lui Abel Apostol, deplasându-se în câteva rânduri la faţa locului.
Cei apropiaţi se gândesc ca nu cumva omul de afaceri să fi fost luat, împotriva voinţei lui, într-o maşină şi dus spre o destinaţie necunoscută.
În cursul serii de ieri familia Apostol şi prietenii omului de afaceri au organizat o conferinţă de presă în care au spus că vor oferi o recompensă de cinci mii de euro persoanei/persoa­nelor care furnizează autorităţilor sau familiei, la numărul de telefon 0743.88.75.07 informaţii exacte care să conducă la găsirea lui Abel şi la stabilirea împrejurărilor în care a dispărut acesta. Organizatorii acestei conferinte au fost: familia – fiul, soţia, fraţii şi nepoţii lui Abel, precum şi un grup de prieteni, reprezentaţi de Willy Glasser . „Scopul acestei întâlniri cu presa este acela de a comunica opiniei publice decizia familiei şi a grupului de prieteni de a oferi o recompensă de 5.000 de euro persoanei/persoanelor care furnizează autorităţilor sau familiei, la numărul de telefon 0743887507 informaţii exacte care să conducă la găsirea lui Abel şi la stabilirea împrejurărilor în care a dispărut acesta. Pentru comunicarea unor astfel de date puteţi accesa şi adresa de e-mail peurmeleluiabel@gmail.com precum şi blogul pe urmeleluiabel. wordpress.com. Abel Apostol face parte dintr-o numeroasă familie de creştini practicanţi. Abel Apostol este o persoană smerită, cu frica lui Dumnezeu, care nu a căutat şi nici nu a agreat niciodată violenţa. Rugăm să sprijiniţi familia disperată şi autorităţile” au precizat re­prezentanţii familiei.

Recomandările redacției