buleuDisperaţi, probabil, de modul în care decurgea procesul în care Adrian Buleu este acuzat că l-ar fi omorât pe Abel Apostol şi de presiunea opiniei publice de a afla adevărul, avocaţii inculpatului au cerut strămutarea procesului în alt judeţ. Dând vina pe presă, care, în opinia avocaţilor lui Buleu, trebuia să tacă şi să nu scrie un cuvânt despre dispariţia omului de afaceri Abel Apostol, iubit şi cunoscut, poate, de jumătate din populaţia Aradului, cum la fel nu trebuia să relateze despre cele săvârşite în seara de 1 mai, apărătorii suspectului s-au gândit că îşi pot face mai bine treaba în afara oraşului în care s-au petrecut evenimentele.
Acţiunea lor este catalogată de către familia celui dispărut drept disperată, şi care, din nefericire pentru ei, nu va împiedica cu nimic aflarea adevărului. „Acţiunea lor este una cât se poate de evidentă: vor să ascundă adevărul. Ce motive ar avea un om nevinovat, care vrea să îşi demonstreze nevinovăţia cât mai repede şi să ajungă în libertate, să prelungeas­că un proces atât de mult timp? Intenţia de a tergiversa procesul este clară“, susţine Luminiţa Apostol, soţia celui dispărut în seara de 1 mai.
Deşi în cursul zilei de ieri era programată audierea celor doi angajaţi de la Galaţi care au fost puşi, în opinia procurorilor, să muşamalizeze cele săvârşite de inculpatul Buleu în seara de 1 mai, şi care trebuiau aduşi cu mandat, sub escortă, instanţa a decis mutarea procesului la Tribu­nalul din Reşiţa. În ciuda faptului că familia lui Abel nu şi-a pierdut optimismul în aflarea adevărului, acţiunea avocaţilor lui Buleu este una inspirată. Cu cât se prelungeşte procesul, mai ales într-o cu totul altă parte decât cea în care s-au săvârşit evenimentele, cu atât se vor pierde probe importante, iar cei care puteau oferi detalii esenţiale despre caz, s-ar putea să „îi lase memoria“.
Cer reaudierea amantei şi soţiei lui Buleu
Pentru a preîntâmpina astfel de momente, avocatul familiei Apostol a cerut instanţei să ţină cont de înregistrările video în care cei doi angajaţi de la Riviera, cărora Buleu le-a cerut imediat după dispariţia lui Abel să se întoarcă acasă la Galaţi, făceau mărturisiri despre cele petrecute în seara de 1 mai. Teama familiei Apostol şi a avocatului acesteia o re­prezintă faptul că trecerea unei pe­ri­oade atât de lungi de timp ar putea avea consecinţe asupra declaraţiilor celor doi, mai ales că provin din aceeaşi zonă în care se află şi familia celui cercetat pentru crimă. Mai mult, avocatul familiei Apostol consideră că se impune reaudierea amantei şi soţiei lui Buleu, declaraţiile celor două modificându-se de la derularea anchetei şi până la înfăţişarea în proces.
Albert Apostol este optimist
Dan Ungureanu, avocatul familiei Apostol, susţine că prin mutarea cazului la Reşiţa „se bat cap în cap două aspecte: unde este încrederea în justiţie şi care mai este rolul presei, dacă nu acela de a căuta adevărul? Dacă o astfel de măsură, de a muta un proces de o asemenea importanţă, în care întreg Aradul aştepta să se afle adevărul, se datorează mediatizării de către presă, atunci ea este una profund greşită. Presa nu a încercat altceva decât să ducă la capăt un lucru bine făcut şi, în nici într-un caz, nu a influenţat negativ desfăşurarea procesului. Trebuie să aflăm adevărul, oricât de grav ar fi el şi să ni-l asumăm. Este o măsură a apărării incul­patului Buleu, care are toate motivele să ceară strămutarea pro­cesului. Acesta decurgea bine, s-au investigat toate aspectele care duceau la aflarea adevărului. Pe întreg parcursul cazului, apărarea inculpatului a încercat, prin toate metodele, să frâneze aflarea adevărului. Îmi pun, din nou, întrebarea: Cât de mult se doreşte aflarea adevărului din partea lor?“.
Pe de altă parte, Albert Apostol, fiul celui dispărut în seara de 1 mai, consideră că „mutarea cazului în altă parte nu îl va scoate nevinovat pe Buleu. Singurul lucru pe care l-a rezolvat a fost doar prelungirea procesului. Cazul uciderii tatălui meu este unul de interes naţional, iar avocaţii celui care l-a ucis nu vor scăpa de presă nici la Reşiţa“.
Iniţial, procesul trebuia să fie mutat la Timişoara, însă cei de acolo au refuzat preluarea sa, probabil tot de teama presei. Inculpatul Adrian Buleu va fi transferat în cursul zilei de mâine la Caransebeş, unde speră să aibă parte de o primire cât mai tăcută  din partea mass-mediei.

Recomandările redacției