copertaAsociaţia umanitară „Din dragoste pentru suflete” apelează la ziarul nostru pentru a transmite cititorilor povestea unei familii care are nevoie urgentă de ajutor: „În ciuda faptului că părinții nu au fost de acord cu relația lor, în anul 1985 s-au căsătorit. În luna mai a aceluiaşi an au adus pe lume primul lor copil, o fată pe nume Cristine. Erau tineri cu mari speranțe de viitor. În 1989 a doua lor fetiță vine pe lume: Martina. Erau o familie fericită. Totul s-a năruit însă nouă ani mai târziu, când tatăl își părăsește familia pentru o altă femeie, lăsând în urma lui numai probleme. În anul 1999, fata cea mare, Cristine, ajunge la spital, fiind internată la pediatrie 2 timp de 4 luni jumătate, timp în care mama și sora nu puteau fi lângă ea din motive financiare, iar tatăl a vizitat-o o singură dată. De ea au avut grijă o prietenă de familie a mătuşii ei şi personalul medical. Au urmat lungi tratamente de recuperare prin diferite centre, diagnosticul fiind «distrofie musculară facio-scapulo-humerală progresivă», ajungând să depindă de scaunul rulant. În 2010, mezina familiei se căsătoreşte. În acelaşi an aduce pe lume primul ei copil, Robert, după ce in urmă cu doi ani pierduse o sarcină în luna a şasea. Robert era lumina și binecuvântarea casei, un îngeraș. În martie 2012, într-o noapte, Robert face stop cardiorespirator. Cauzele nu au fost clare. Trei săptămâni mai târziu, în dimineața Sfintelor Paște, copilul moare, după trei săptămâni de comă. Drama continuă. În acelaşi an, după o perioadă de câteva luni, ginerele familiei, Ştefan, tatăl lui Robert, este internat la Spitalul Județean Arad, fiind diagnosticat cu insuficien­ță renală, ajungând să fie dependent de dializă. Cum toate astea nu ar fi fost de ajuns, un credit de nevoi personale luat pentru o cunoştinţă de către Waltraut, mama fetelor, ajunge să le fie scoasă casa la licitație pentru suma de şase mii de lei, de că­tre o firmă de recuperare”, poves­teşte Adrian Ioanaş, preşe­dintele Asociaţiei.
Dintre cei patru membri ai familiei, trei au astfel probleme grave de sănătate, singura care mai câştigă câte ceva fiind Martina. Cristina, sora cea mare, scrie versuri. Cel de-al doilea volum pe care îl semnează i-a fost publicat în urmă cu doar câteva zile, prin bunăvoinţa unei edituri arădene. Este unul dintre puţinele lucruri pe care le mai poate face având în vedere handicapul ei sever.
Peste o săptămână, viaţa acestei familii se va înrăutăţi probabil drastic pentru că există mari şanse ca după licitaţie cei patru să fie evacuaţi. „6.400 de lei este enorm pentru ei (…).Marea miză este schimbarea atitudinii noastre faţă de aproapele nostru. Sunt convins, iubite cititorule, că împreună vom reuşi. Fie ca drama familiei Waltraut să genereze în noi începutul unui alt drum!”, ne mai scrie Adrian Ioanaş.
Cei care vor să facă donaţii trebuie să ştie că pot vira banii într-un cont colector deschis la Rai­ffeisen Bank Romania Arad pe numele „ASOCIAŢIA UMANITARĂ DIN DRAGOSTE PENTRU SUFLETE”, IBAN: RO74 RZBR 0000 0600 1344 0448.

Recomandările redacției