În urmă cu aproximativ o săptămână, polițiștii au fost obligați să îndepărteze mai multe familii din Sălaj de pe domeniul public din Arad. După ce a apărut această informație, tot mai mulți arădeni au tras semnale de alarmă cum că acest fenomen este întâlnit peste tot prin oraș, în special în locurile ceva mai retrase. Cei mai mulți însă au fost cei care au văzut mai multe caravane situate sub pod. 

Astfel, și în ultima săptămână, polițiștii locali au intervenit pentru îndepărtarea de pe domeniul public a caravanelor ce campează ilegal, generând deșeuri și disconfort locuitorilor orașului. Acest lucru s-a întâmplat duminică, 21.06.2020, cu o primă acțiune de dislocare a 4 dube înmatriculate în județul Sălaj. În  acestea se aflau numeroși adulți și copii care s-au situat sub podul de mașini din Micălaca. Acestea au fost îndepărtate, apoi au urmat și alte 10 autoturisme oprite în amonte de râul Mureș, la jumătate de kilometru distanță.  Mai multe astfel de tentative de ocupare a terenurilor virane și spațiilor verzi din municipiul Arad au fost zădărnicite de polițiști în ultimele săptămâni, însă frecvența semnalării grupurilor în cauză nu se află în scădere. Aceștia optează să campeze pe terenuri private, ai căror proprietari aleg să nu le protejeze prin împrejmuire, supraveghere video etc. Astfel, din cauza evenimentelor de acest gen, localnicii sunt îndemnați să sune și să anunțe autoritățile în cazul în care observă abateri asemănătoare. 

„Acest lucru este necesar cu atât mai mult cu cât noul coronavirus ne schimbă treptat percepția asupra sănătății și a regulilor de igienă. Acum, când am devenit mai mult decât oricând conștienți de importanța prevenției și a menținerii unei stări de sănătate cât mai bune, deoarece toți avem printre cei dragi persoane din grupurile vulnerabile și ne facem griji pentru ei, trebuie să conștientizăm faptul că cei care încearcă să se stabilească în oraș locuind în astfel de autoturisme, cu siguranță nu respectă normele de igienă atât de importante pentru evitarea îmbolnăvirilor. De asemenea, nu respectă normele de protecție a mediului și curățenia orașului”, declară reprezentanții DGPL Arad.

Recomandările redacției